Szóljak a szüleinek, hogy drogozik?
A legjobb barátnőmmel azért ment szét a barátságunk mert lett egy pasija, és vele közöse drogoznak. Évek óta megy már ez. Párhavonta csinálják és az verte ki nálam a biztosítékot, hogy újabb és újabb szereket próbálnak, nem állnak meg egynél. Amikor próbáltam beszélni a barátnőmmel akkor még engem nézett hülyének. Meg lesajnált amiért én félek a drogoktól, és oltogatott, hogy berúgni és cigizni bezzeg merek. Odáig fajult, hogy nem beszél velem, és akik vannak közös barátaink, azok is inkább mellé állnak.
Én szeretnék tenni valamit. Egyrészt dühből, mert nincs rendjén, hogy ő jön ki úgy ebből az egészből hogy én legyek lenézve, mikor semmilyen világon nem lehet olyan, hogy még úgy tegyen mintha neki lenne igaza és rendben lenne drogozni. Másrészt pedig a történtek ellenére is féltem őt és nem akarom, hogy tönkremenjen az élete.
Tudom, hogy milyenek a szülei, tudom, hogy minden anyagi támogatást megvonnának tőle, ha nem lenne hajlandó elfogadni a szakszerű segítséget, elvonót. Hiába nagykorú, ha megtudnák a szülei, akkor következményei lennének.
Csak ezesetben félek, hogy még jobban utálna.
Szerintetek jó ötlet? Van rá esély, hogy rájöjjön, hogy érte tettem?
Ez már rég nem barátság. Kettő dolgot teheszt. Vagy hatat fordítasz neki, és eled a saját életed. Majd ha eltemetik küldesz egy száll virágot.
Vagy szólsz a szülőknek, hogy figyeljenek a lányukra jobban, ha szükséges támogatod, ha pedig olyan akkor otthagyod a mocskában.
Neked nem kötelességed foglalkozni vele. Ő már amúgyis kifejezte az érzéseit irántad. Nem is hiszem, hogy még mindig barátnak tart téged... Neked kell választanod, hogy akarsz-e egy koloncot a nyakadba....
"féltem őt és nem akarom, hogy tönkremenjen az élete"
Igen, szólj a szüleinek!
"Van rá esély, hogy rájöjjön, hogy érte tettem?"
Ettől teljesen függetlenül szólj nekik!
"Ne. ... Messze nem függők"
1. Ezt te még annyira se tudhatod, mint a kérdező.
2. Miért kéne megvárni, hogy égjen az egész ház és csak akkor kezdeni oltani a tüzet?
"semmi közöd az életükhöz"
Van hozzá köze, hiszen érdekli őt és rá is hatással van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!