Ez jelentheti azt, hogy megnézték a Facebook profilom?
A történet:
Gyerekkoromban (kb 4 éves voltam) jóba voltam egy fiúval de aztán elköltöztünk egy messzi városba és akkor megszakadt a kapcsolat. Nem olyan régen ismerősnek jelöltem Facebookon de nem válaszolt rá vagyis se nem utasította el, se nem fogadta el. Ez az állapot utána elég sokáig így maradt, kb 6 hónap után aztán kezdtem észrevenni, hogy a "Kit ismerhetek?" ismerősajánlón (a Facebook egyik alfunkciója) szinte csak az ő ismerősei voltak. Azelőtt soha sem láttam ezeket az embereket csak amikor rámentem a profiljukra akkor láttam, hogy elég közeli kapcsolatban állnak ezzel a fiúval. Utánanéztem, hogy milyen alapon ajánl a Facebook ismerősöket ezen a funkción és láttam, hogy közös ismerősök, közös csoportok, egyéb applikáción összeköttetés, GPS adat stb. A helyzet az,hogy nincsenek közös ismerőseink ezzel a fiúval és fura, hogy szinte csak az ő ismerőseit láttam abban a funkcióban, nem csak 1-2 ismerősét. Azt gondolom, hogy a Facebook veszítene a népszerűségéből, ha bevallana ilyet, hogy látható legyen, hogy ki nézi meg a profilodat és nekem gyanús, hogy ez lesz a helyzet.
Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Nem
A Kit Ismerhetek funkcióban teljesen random dobál fel embereket, sokszor olyanokat is, akiket te magad néztél meg, és miután megnézted az adott illetőt, elkezdi szépen ajánlgatni az ő ismerőseit is (függetlenül attól, hogy van közös ismerős vagy sem).
Nekem olyan is volt, akinek gyakran néztem a profilját, 20+ közös ismerősünk volt, SOHA nem láttam még a Kit Ismerhetek funkcióban, ellenben láttam olyat, akivel 1 közös ismerősünk sem volt, csak éppen annál a cégnél dolgozott 8 éve ahol most én jelenleg.
"Utánanéztem, hogy milyen alapon ajánl a Facebook ismerősöket ezen a funkción és láttam, hogy közös ismerősök, közös csoportok, egyéb applikáción összeköttetés, GPS adat stb."
Mi a kérdés akkor? Köze sincs hozzá, nem jelzi ki sehogy, ha megnézték az adatlapod. Értem, hogy szeretnéd, ha érdeklődne utánad, vagy nézegetné a képeid, de ebbe ne láss bele olyat, ami nem történt meg.
Írtam ezt is:"Azt gondolom, hogy a Facebook veszítene a népszerűségéből, ha bevallana ilyet, hogy látható legyen, hogy ki nézi meg a profilodat"
Hozzáteszem a neten ennek is utánanéztem és elég sok oldalon értenek ezzel egyet, illetve elég sokan írják a neten, hogy volt olyan élményük, ami arra utal, hogy ez lehetséges.
Ha fontos számodra a srác ennyi idő után is, akkor szerintem egy próbát megér, hogy ráírj messengeren.
Előbb utóbb látni fogja az engedélykérést a messengerben.
Mond el, hogy kiskorotokban itt meg itt laktatok és, hogy emlékszik-e rád? Vagy mire emlékszik ebből mert neked ez egy kedves emlék volt. Aztán vagy alakul tovább vagy nem.
Én rápróbálnék így.
Semmi közös nincs bennem és az említett emberekben amit a Facebook észlelhetett volna, azon kívül, hogy ezzel a személlyel függőben volt az ismerősnek jelölés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!