Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Valódi lehet egy barátság, ha...

Valódi lehet egy barátság, ha nagy eltérések vannak értékrendben?

Figyelt kérdés

Pl. emberekhez való hozzáállás: az egyik fél elsunnyog dolgokat, a másik inkább egyenesen bocsánatot kér.

Vagy az hogyan viszonyulunk az állatokhoz, az egyiknél csak úgy van háziállat, a másiknál családtag.

2023. júl. 31. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Az első tagmondatban ott van a válasz is, amelyikben a kételyeidet összefoglaltad.

Egyik fél elhallgat dolgokat, a másikkal érzelmileg csúnya tréfát űz. (Velem is most ilyen történt.) Elzárkózom az illetőtől a jövőben.

Sőt, én már nem is hagyom magam, hogy idáig elfajuljanak dolgok! Egyre kevésbé. Lassan már nem lesz bűntudatom sem...

2023. júl. 31. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt nem általánosítani kell.

Feléd milyen ez a barát? Ha feléd sunnyog, hazudik stb akkor nem barát. Ha őszinte és tarja a szavát éd a titkokat akkor az.

2023. júl. 31. 22:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem velem sunnyog, vagyis nem tudok róla. Hanem mondjuk volt olyan, hogy leöntötte véletlenül valakinek, egy idegennek a lerakott kabátját,de az nem figyelt és ő meg súgta, tünjünk el gyorsan. Én mondtam volna, hogy bocsánat véletlen volt.
2023. júl. 31. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, és én azt hiszem, ennél kisebb dolgokat illető véleménykülönbséggel se tudnék megbarátkozni. Az egyik liberális, a másik nem. Az egyik agyoniskolázott, a másik alacsonyan képzett stb.
2023. júl. 31. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez semmiség… sokan teszik ezt
2023. júl. 31. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

"ő meg súgta, tünjünk el gyorsan"

Akinek a cselekedetei vállalhatatlanok, és nem mutatkozom mások előtt szívesen a társaságában, mert szégyellném magam miatta, az nem a barátom.

2023. aug. 2. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!