Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért jó az embereknek, hogy...

Miért jó az embereknek, hogy csak felszínes barátaik/haverjaik vannak?

Figyelt kérdés
Azt látni, hogy sok ember csak addig barát amíg neki "kényelmes". Ha a másik bajban van és segíteni kell neki akkor inkább lelépnek.

2023. júl. 13. 00:54
 1/6 anonim válasza:
26%
Sokan úgy vannak ezzel, hogy egyedül unatkoznának így viszont van kivel beszélgetni, hülyülni úgymond felelőség nélküli kapcsolatban vannak valakivel, nincsen kötelezetsége az embernek, mintha pl egy barátról lenne szó.
2023. júl. 13. 00:59
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Mert akkor nincs felelősség: nagyon sok ember csak felnőtt gyermek, akik amíg minden okés, ott vannak, de amint valami feladat-probléma adódik, akkor már megy a tipli. A barátságok tekintetében meg: "Van mááááásik!".
2023. júl. 13. 05:34
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Hát nyilván ezt nem így választja az ember... őhm. Ja. Fos helyzet. De nem rosszak ezek a haveros dolgok sem, mert tényleg vannak jó közös élmények. Még akkor is, ha ez nem egy igazi baráti kötelék, egyszerűen vannak dolgok, amit jó társaságban csinálni. Még akkor is, ha a társaságnak nem számítasz. Nyilván ezt bele kell kalkulálni, hogy te amolyan kívülálló leszel. De nem baj.
2023. júl. 13. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Meg is választoltad: mert így kényelmes.

Szerintem mély barátságok kialakítására két tipikus motiváló erő van:

1: a családi mintában azt látja valaki, hogy ez jó dolog. A szülőknek erős baráti kapcsolataik vannak, ebből sok pozitívat lát gyerekként, és emiatt ő maga is keresi.

2: rászorul. Ha valaki egyedül és a családi körében nem kapja meg azt, amire szüksége van a komforthoz, akkor barátok körében találhat védőhálót.

Akinek se mintája, se szüksége nincs, az nem tudja, mit adhat egy barát. Azoknak az embereknek a haverság csak társaság és szórakozás, ami pedig többnyire a család és a kötelesség mögött jön csak.

2023. júl. 13. 08:34
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Mert pl nekem sincsenek olyan súlyos problémáim, amikben egy barát segítségére szorulnék és nincs erre kapacitásom, hogy valakinek egy támogató pont legyek az életében. Ez nálam egyedül párkapcsolatban működik, mert a párom általában a legjobb barátom is egyben és nála természetes, hogy mindenben ott vagyunk egymásnak, ha kell, de a többi ember csak haver, akikkel jól érezni szeretem magamat és ennél bonyolultabb helyzetekre nincs szükségem.
2023. júl. 13. 09:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl. most azért nincsenek, mert így alakult. Akiket régen igazi barátaimnak tartottam, azokkal különböző okokból lassan eltávolodtunk egymástól, újak meg nem alakultak még ki. A régi barátok vagy elkoptak teljesem, vagy lassan visszacsúsztak a haveri szintre, tehát tartjuk a kapcsolatot, jól érezzük magunkat együtt, de ennyi. Az új ismerősök között pedig egyelőre nincs olyan, akivel szintet lehetne lépni.

Nem ideális így, de inkább ez, mint hogy otthon sírjak amiatt, hogy egyetlen barátom sincs, brühühü. Ismerkedem, nyitott szemmel járok, és remélem, hogy egyszer még lesz.

Ehhez mondjuk hozzá kell tenni, hogy 38 éves vagyok, tehát a naiv fiatalságnak már vége, és nagyon nehezen bízom meg bárkiben. Amikor pedig véletlenül mégis előfordul, annak mindig pofára esés a vége, ami után még óvatosabb vagyok, mint előtte.

2023. júl. 13. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!