Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos, hogy nem szeretem...

Jogos, hogy nem szeretem emiatt ha nálam van a legjobb barátnőm?

Figyelt kérdés

Évek óta legjobb barátnők vagyunk. Mindketten egyedülálló anyukák vagyunk nagyobb gyerekekkel. Én egy kicsike kertesházban élek a gyerekekkel, próbálom rendben tartani és általában rend és tisztaság van. A barátnőm a belvárosban élek egy porfészekben. Azért laknak ott, mert olcsó a lakbér. Viszont tényleg iszonyat retkes és gettho környék. Sajnos a városban ez a legrosszabb környék. Abban a társasházban napi szinten vannak rendőrségi bonyodalmak. Többször volt a lakásukba poloska, voltak már a gyerekeivel együtt bolhásak, meg többször férgesek :/ maga a ház is egy fertő, de sajnos a lakás bent is az. Mocsok és retek mindenhol és büdös. Nagyon nagyon ritkán megyek oda, de akkor se mosdóba nem megyek, se inni nem iszok nála. Nem értem miért ilyen, mert amúgy teljesen joa felfogása meg rendben vannak. Csak ez a mocsok ami körülveszi őket. A madarak oda fészkelnek az erkélyre, ott döglenek meg, sz*rnak össze mindent neki. Kint van egy halom dolga amit ki-be visz, de így telesz*rva.

Emiatt nem is szeretem ha ide jönnek. Lehet, hogy csúnya dolog, de félek, hogy el kapunk valamit tőlük. Nem akarok se tetves, se férges lenni. Neki azt mitatom, hogy nem csinálok belőle nagy ügyet, de lassan már nem tudok mit kitalálni, hogy ne jojjenekvagy nekünk ne kelljen menni.

A másik dolog aminzavar, az a gyerekei nagyon rosszak. Mindig mindent rongálnak. Mikor ott vannak, mindig eltörnek valamit. Le szakították a szúnyoghálót az erkélyajtóról direkt. Ha beülnek a kocsimba, a központi zárral játszanak, rugdossák a kasznit, le törték a tükröt. Semmire nincsenek tekintettel. Pedig már nagyobbak.

Nyáron medencét allítottam, ami nem olcsó. De nem akarom, hogy ide jöjjenek fürödni, mert nem tudhatom mit kaphatunk el tőlük meg ismerve őket, szét rugdossák a medencét, amire gyüjtöttem sokáig.

Nagyon rosszul érzem magam emiatt, de tele vagyok feszültséggel, ha jönni akarnak.

Szerintetek is én reagálok túl?

2023. máj. 12. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Megértelek. Viszont ezt a kapcsolatot le kell zárni, vagy kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni valahogyan, hogy új helyet keressenek. Ha elutasítja, akkor muszáj lesz ezeket így, ahogy van, elmondani, mert ez így nem barátság.
2023. máj. 12. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nekik ez így jó, neked meg nem akkor ideje elválnia útjaitoknak. 30/F
2023. máj. 12. 21:33
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Miért nem segítesz neki? Takarítani, és keresni egy normális albérletet. Észrevétlenül is lehet segíteni. Nem is értem, azt írod, hogy a legjobb barátnőd, akkor egy jó kapcsolat kell, hogy legyen, nem? De hogy tudod ezt elnézni?
2023. máj. 12. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
12%
3+ Mutasd meg neki milyen egy normális otthon, csinálj/tegyél nála tisztaságot, hogy érezze a különbséget.
2023. máj. 12. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Jaj, ezt nagyon el tudom kepzelni. Raadasul konkretan a bolha egy olyan "aprosag", ami ha veszel spray-t, bekoltozik a parketta reseibe, a ruhaitokat zsakokban kellene tarolni befujva, stb, egy tortura. Es akkor kezdeni elolrol? Nem, es ez meg csak az egyik dolog. Hiaba olyan tanmese szeru sztori, ezt a szakadekot o at tudta volna hidalni, de nem akarja. Oke, belefasult, elprolisodott. De igy a ti eletetek is gettosodna, lerant magaval. Ez csak csunyan, elvagolagosan erhet veget.

Ahogy mondtam, rajta mult. Nem szegeny ember-gazdag ember dolog, ez a mentalitas nala fizikai lecsuszas.

Ja, en egy szinten bolhaval, sot allitolagos ruh-fertozessel masokhoz jarkalo regi baratot pattintottam le. Sok volt a hasonlosag.

2023. máj. 12. 21:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
3-4-es. Mondjuk, hogy az egyedulallo anyukanak erre van energiaja. Nehogy azt higgye barki, hogy a rendetlen ember nem tudja hogy kell takaritani. Nem is szereti a koszt. Akaratereje nincs, halogatja, buntudata van. De nem a rendetlensegtol. Epp van lelkileg problemaja, ezert rendetlen is. Tizszer is ki lehet nala takaritani, tizenegyedszer uszni fog a mocsokban. Bonyolult lelki nyavalyakat tenyleg egy anyuka terapiazzon?
2023. máj. 12. 21:46
 7/10 A kérdező kommentje:

Ezért nem fogom megszakítani a kapcsolatot vele. Idáig is megoldottuk, most is megfogjuk. Csak engem zavar, hogy nem "vagyok jó fej" és hívom őket ide.

Nem lehet nála rendet rakni meg takarítani. Csüngnek a vezetékek meg tényleg nagyon retkes. Amit hiába takarít az ember, ilyen a ház. Felajánlottam neki, hogy segítek albérletet keresni, jobbat. Nem akar. Mondom neki mit hogyan kéne, de mindig mondja, annyira utál ott lenni, hogy semmit nem akar csinálni.

2023. máj. 12. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Mennyit fizet az albérletért?
2023. máj. 12. 22:16
 9/10 A kérdező kommentje:
40.000
2023. máj. 13. 05:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen
2023. máj. 17. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!