Mit tegyek annak érdekében, hogy jobban kedveljenek az emberek?
Van rajtad valami, amiről nem beszélsz, és ezt a világiak önkéntelenül is megérzik. Ez taszítja őket. Rejtesz valamit ami iszonyatosan negatív.
Foglalkozol okkult dolgokkal?
Már csak azért is mert töményen lehet rajtad érezni ezt a negatív szellemiséget. Most is. Írás alapján is átjön rólad.
"És vagyok pl én, aki tartózkodó, idegenek között eleinte szégyenlős, egyébként meg csupaszív és kedves ember."
Akik valóban ilyen emberek, mint ahogy magadról írsz-sosem mondanák magukról ezt. De nincs is ilyen gondjuk mint neked.
Az elsővel ne foglalkozz, néhány napja érkezett ide, és azóta kivétel nélkül minden kategóriába odaböfögi a hitgyülis baromságát. Reméljük hamar észreveszi, hogy nem vevő rá senki, és kikopik.
Én is hasonló vagyok, mint te, szerintem adj a dolgoknak időt. Nálam akkor javult nagyon sokat a helyzet, amikor elengedtem. Tudomásul vettem, hogy soha nem leszek a társaság középpontja, soha nem fognak körberajongani, és ez egyáltalán nem is probléma. Akivel egy hullámhosszon vagyunk, azzal lassan, fokozatosan úgyis megtaláljuk a hangot, és ezek a kapcsolatok amúgy is tartósabbak és értékesebbek. Sőt, azóta, hogy elfogadtam, hogy én visszafogott vagyok és kész, idegeneknek is sokkal szimpatikusabb lettem. Amióta nem veszek fel szerepet, hanem adom magamat - akkor is, ha ez időnként azt jelenti, hogy lassan oldódom, és sokáig nem szólok egy szót sem - sokkal könnyebben befogadnak mindenhol.
Szóval ne akarj megváltozni, ne akard magadat olyannak mutatni, amilyen nem vagy, mert az sajnos tényleg ellenszenves.
Most olvasom az 5-ös kommentedet is:
Szintén saját tapasztalat: azóta szeretnek az emberek, amióta nem beszélek magamról, hanem őket hallgatom. Nagyon nehéz volt ezt megtanulni, de érdemes, és működik. Korábban én is magamról beszéltem sokat, az eredmény szörnyű volt, mindenki menekült előlem.
Ha nem beszélsz magadról, akkor egyrészt nem szolgáltatod ki magad, másrészt pedig minimális erőfeszítéssel fenntarthatod a társalgást, és szimpatikus is leszel másoknak.
Mi pl. tegnap voltunk a sógornőm családjánál, akikkel eddig még nem igazán találkoztam. Ez a taktika tökéletesen működött. Odamentem valakihez, kérdeztem valamit, aztán hagytam, hadd mondja. Néha jeleztem, hogy figyelek, de ennyi. Úgy váltunk el, hogy mindannyian szuper szimpinek találtak, és kérték, hogy mindenképp találkozzunk gyakrabban. Szerintem fel se tűnt nekik, hogy két összefüggő mondat se hagyta el a számat.
Persze egy barátság az nem így működik, de én most a kötelező társasági eseményekről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!