Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi kell egy barátsághoz?

Mi kell egy barátsághoz?

Figyelt kérdés

Én tök sokszor érzem azt, hogy van akivel egyszerűen nem vagyunk egy hullámhosszon. Eltudok vele beszélgetni olyan dolgokról amik érdeklik az adott személyt de ez nekem kimerítő mert vissza például sosem kapom meg. Hiába vagyok valakivel jóban de nem tudok kapcsolódni hozzá és mostanság sok ilyen emberrel találkoztam (meg van egy pár "barátom" aki ilyen) Már olyan régóta nincsennek igaz barátaim, hogy teljesen elfelejtettem milyen is már.

22/l

2023. ápr. 13. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bizalom kell, semmi egyéb. De ez manapság már kikopott az emberekből. Meg nem is biztos hogy azonnal visszakapod, de gondold át milyen, ha évek múlva benne vagy a gödörben és egy barát kopogtat úgy hogy nem is kérted a segítségét. De ez bizalom nélkül nem működik. Sajnos viszont azt tapasztalom, hogy kikopott a bizalom az emberekből. Persze van kivétel, volt akinek 2 hét online beszélgetés után maradéktalanul elnyertem a bizalmát, de nem is maradt hála nélkül, mert beesett a gödörbe, én azonnal vonatra szálltam és közel 5 órát utaztam. Nem a legjobb program első találkozásnak, de azóta olyan boldog, hogy minden percét megérte az egész.
2023. ápr. 13. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van Dale Carnegie-nek ez a Hogyan szerezzünk barátokat, hogyan bánjunk az emberekkel könyve (angolul mennyivel jobban hangzik valamiért...) amiben az egyik pontban az őszinte érdeklődést említi.

Igaz én nem barátkozásnál kezdtem el ezt gyakorolni, hanem társkeresésnél, de nagyon sok randinál nem volt meg a szikra, de mégis jól érezték magukat a társaságomban, mert őszintén érdeklődtem a másik iránt.

Tudom, arra vágysz, hogy viszont is érdeklődjön a másik, ezt nagyon nem lehet erőltetni, mert vannak olyan seggarcok, akik csak magukról tudnak beszélni, de ha már megvan ez a jó érzése a másiknak, amiért őszintén érdekelődsz, akkor általában azért viszonozni szokták ezt. Persze ez is egy olyan dolog, amit nem lehet igazán erőltetni. Biztos találkoztál már te is olyan emberrel, akiben egyszerűen teljesen hidegen hagyott és nem volt jó beszélgetned vele. Az ilyeneket szerintem nem kell erőltetni, ha nem muszáj.

2023. ápr. 13. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Őszinteség, hűség, önzetlenség, a másik fél emelni tudása, más ember örömével és sikerével való együtt örülési képesség. Ami még fontos: a barát ha ellenkező nemű-totálisan a szexualitástól mentesség.Még gondolati síkon sem.
2023. ápr. 13. 13:36
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
2023-ban? Pénz. Sok pénz.
2023. ápr. 13. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
34%
Két hülye kell hozzá, a mondás szerint.
2023. ápr. 13. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Őszinteség, hűség, bizalom, közösen együtt töltött minőségi idő, lehessen kölcsönösen számítani egymásra, elfogadás, a képesség, hogy őszintén érdeklődjön a két fél és őszintén örüljön a másik sikerének, örömének.
2023. ápr. 16. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem az is fontos, talán az egyik alapja a barátságaimnak, hogy értse a humoromat és tudjon nevetni a vicceimen és persze én is az övén.
2023. ápr. 23. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!