Mi kell egy barátsághoz?
Én tök sokszor érzem azt, hogy van akivel egyszerűen nem vagyunk egy hullámhosszon. Eltudok vele beszélgetni olyan dolgokról amik érdeklik az adott személyt de ez nekem kimerítő mert vissza például sosem kapom meg. Hiába vagyok valakivel jóban de nem tudok kapcsolódni hozzá és mostanság sok ilyen emberrel találkoztam (meg van egy pár "barátom" aki ilyen) Már olyan régóta nincsennek igaz barátaim, hogy teljesen elfelejtettem milyen is már.
22/l
Van Dale Carnegie-nek ez a Hogyan szerezzünk barátokat, hogyan bánjunk az emberekkel könyve (angolul mennyivel jobban hangzik valamiért...) amiben az egyik pontban az őszinte érdeklődést említi.
Igaz én nem barátkozásnál kezdtem el ezt gyakorolni, hanem társkeresésnél, de nagyon sok randinál nem volt meg a szikra, de mégis jól érezték magukat a társaságomban, mert őszintén érdeklődtem a másik iránt.
Tudom, arra vágysz, hogy viszont is érdeklődjön a másik, ezt nagyon nem lehet erőltetni, mert vannak olyan seggarcok, akik csak magukról tudnak beszélni, de ha már megvan ez a jó érzése a másiknak, amiért őszintén érdekelődsz, akkor általában azért viszonozni szokták ezt. Persze ez is egy olyan dolog, amit nem lehet igazán erőltetni. Biztos találkoztál már te is olyan emberrel, akiben egyszerűen teljesen hidegen hagyott és nem volt jó beszélgetned vele. Az ilyeneket szerintem nem kell erőltetni, ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!