Mi a véleményetek az egyik barátom viselkedéséről?
Az egyik barátom albérleti szobából beköltözött egy 4 szobás 200 ezer Ft-os albérletbe. A költözést követően a munkahelyén ultimátumot szabott a főnökének, hogy fizetés emelést kér, vagy pedig felmond. Addig 4-500 ezer Ft körül keresett. Erre a főnök válasza az volt, hogy kirúgta. Az ismerősöm felvett folyószámla hitelt a költözéshez. Most jelenleg az ismerőseitől kéreget. Tőlem is kért, én viszont adtam neki 15 ezret, de elmondam az egészről neki a véleményemet, és eléggé kiakadt. Mert még mielőtt teljesen elfogyott volna a pénze, akkor is hummuszt, rizscsipszet, és 100%-os zöldséglevet reggelizett, mintha nem lenne holnap, valamint nincs autója, így bevásárláshoz is mindig autót bérelt. Valamint az új lakásába Xiaomi okos eszközöket szerzett be. De ezeket már hitelből.
Nekem jelenleg nem sok bevételem van, mert egyetemre is járok, és főként a tartalékaimból élek. Mindenhol, ahol tudok spórolok, így a kaján is. Ezért egy kicsit rossz érzés támadt bennem, hogy úgymond én is fedezzem a "luxus körülményeit."
Segítenétek neki ebben a helyzetben?
Dehogy segítenék
Mond meg neki, hogy aki hülye, haljon meg ( nyilván ne pont ebben a megfogalmazásban)
Vállalnia kellene a felelősséget a tetteiért
Ne adj neki többet
Nem.
Majd megtanulja, hogy ne legyen felelőtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!