Újdonsült szülőkkel meddig lehet csak a babáról beszélgetni? Mikortól lehet más téma is?
Van egy jó barátom. 10 éve ismerem. Mindig mindent megbeszéltünk.Neki tavaly volt az esküvője. Most egy hónapos a baba.
Én is lelkes voltam természetesen, vártam, hogy megszülessen.
Tudom, most neki is meg a feleségének is hatalmas változás az életükben, úgyhogy nem is nagyon zavartam azóta.
Ő írt nekem néhányszor ha ráért, de akkor is csak a babáról küldte a rengeteg képet. Én már nem tudok azon kívül mit írni, hogy milyen aranyos, milyen nagyot nőtt. Nekem nincs gyerekem, nem vagyok benne ebben.
Meddig tart az az időszak, míg csak a gyerek a téma?
Nem akarok se tolakodó, se bántó lenni. Tudom ez a legfontosabb egy szülő életében.
N
Te most tényleg egyetlen ismerősödből vontad le ezt a következtetést? Illetve miért gondolod, hogy mi tudjuk előre, ők miről akarnak beszélni.
"Én már nem tudok azon kívül mit írni, hogy milyen aranyos, milyen nagyot nőtt."
. Akkor min vagy meglepődve? Ha nem hozol fel magadtól témát, nekik meg most ez teszi ki az életüket, akkor mit vársz?
Amíg csak ez tölti ki az életüket.
Lássuk be, egy kismama első 6 hónapja jóformán 0-24 csak arról szól, hogy a gyereket életben tartsa és megtanuljon együtt lenni vele. Konkrétan MINDEN ekörés zerveződik. A második fél évben már van esélye olyasmire, hogy mondjuk megigyon egy pohár vizet vagy egyedül menjen el kakálni.
És mivel konkrétan semmi más nincs az életében ilyenkor csak a gyerek, így nemigen tud másról beszélni.
De ő nem a kismama, hanem a férj. Aki régi barátom.
Hú azért letámadni nem kéne. :( Ő az első gyerekes ismerősöm, ezért kérdezem.
Volt, hogy szerettem volna az én dolgaimról írni, de visszakanyarodott a baba témához. Úgy voltam vele, akkor addig nem terhelem őket az én gondjaimmal mondjuk...
5, öhm, hát ha jó apa, akkor éppúgy kiveszi a részét a gyereknevelésből, mint a kismama. Van még a munka vszeg mellette, de az vszeg sokkal kevésbé tud újdonságot és kihívást tartalmazni, mint a gyerek.
Más meg nincs.
Szóval a helyzet ugyanaz.
Làtom ez a gyerek téma nagyon érzékenyen érint mindenkit. Pedig nem rossz szándék vezérelt. Csak jó lett volna beszélgetni vele, úgy mint korábban.
Rendben van, akkor nem keresem őket. Köszi a válaszokat.
Min látod, hogy érzékeny érint? Az ittlévő válaszok elég korrektek.
És neee. Attól még, hogy most neki nagyon ott vna a fókusz, attól még ne szakítsd már meg vele a kapcsolatot banyek:D Hát milyen barát vagy te?:D
Nem szakítom meg a kapcsolatot, csak megvárom,míg belerázódnak a dologba.
Annak nem látom értelmét, mint múltkor is volt, hogy elkezdtem magamról írni, nem reagált, hanem válaszként küldött a gyerekről képeket, hogy nézzem milyen aranyos. Írtam neki, tényleg sokat nőtt. Aztán megszakadt a beszélgetés.
Névnapomon felköszöntött, küldött mellé a gyerekről képet. Megköszöntem, írtam, hogy épp most fogunk ünnepelni stb. Nem reagált, kezdte hogy rosszul aludtak, nyűgös a gyerek.
Tegnap írt nőnapra. Szintén küldött mellé képet.
Persze mindenkinek a saját élete a fontos. Ez jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!