Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha néhány randi után az egyik...

Ha néhány randi után az egyik fél mégsem akart komolyat, de barátként tartaná veled a kapcsolatot, mennyi idő múlva célszerű összefutni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a két fél nem haragban vált el, de a kapcsolathoz hiányzott a közös kompromisszumkészség. Ugyanakkor felajálnja az egyik fél, hogy barátként tartaná velem a viszonyt.

Mennyi idő után lehet szerintetek rákérdezni, hogy lenne-e kedve találkozni akár egy kávéra.

Ugyebár a barátság is a tettekben nyilvánul meg. Esetleg várni kellene jó pár hónapot ezzel?

2023. febr. 14. 09:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mi lett volna a kompromisszum? Mind a ketten adjátok fel a lakóhelyeteket és egy, a két pont között levő városba költözzetek? Vagy korábban csak te utaztál hozzá, időt, pénzt, energiát beletéve és ő nem tett bele ebbe annyit/semmit? Leírod ezeket?
2023. febr. 25. 13:02
 12/21 anonim ***** válasza:
Illetve még valami eszembe jutott, az előző válaszok az enyémek. Nem tudjuk, ő mit nevez barátságnak (lehet, ehhez se ismered eléggé), azt se, veled hogy képzel egy barátságot. Gondolom, mindenkinek más a barátság fogalma, én elég kevéssé vagyok megengedő ezzel a szóval. Nekem a barátság az hosszú ideje tartó ismeretség, kialakult bizalom, hasonló gondolkodásmód leginkább (tudok ebből engedni, nem kell mindenben passzolnia a nézeteinknek, de ha valakivel mindenben különbözik a véleményünk, én vele vélhetően nem akarok barátkozni, beszélgetni közös nevező híján. Azt inkább vitafórumnak érezném és nem barátságnak.) Sok beszélgetés, közös programok. Ha nem is vagyunk kapcsolatban minden nap, a fontos életeseményekről beszámolunk egymásnak. Számomra szimpatikus jellem. Jó tulajdonságok. Mivel én is felfelé akarok választani, olyan embert szeretnék a barátomnak tudni, akit legalább annyira jó embernek tartok, mint saját magamat. Neked mi egy barátság? Neki mi egy barátság?
2023. febr. 25. 13:13
 13/21 anonim ***** válasza:
*ehhez te se ismered eléggé
2023. febr. 25. 13:14
 14/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Update: írtam a srácnak, és szívesen találkozik velem. Tett is rá javaslatot, hogy hova menjünk. Plusz mintha úgy tűnne, hogy a pár napig tartó néma csend után most belelkesült volna ő is.

2023. febr. 28. 12:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Ne gondold túl a dolgot. Nem tudja, mit akar, ezért nem jön össze veled, és nem is szakítja meg a kapcsolatot. Ezért is ír néha.

"Baráti" ebédekre meg vacsorákra nem hiszem, hogy menni akarna. Nem is erőltetném a barátságot ilyen helyzetben, csak kínos. Ő nem szó szerint értette a baratságot, te meg csak azért akarod, hogy legyen vele valamilyen kapcsolatod, aztán hátha lesz valami.

De persze tévedhetek.

2023. febr. 28. 14:37
 16/21 A kérdező kommentje:
15) Pont hogy egy vacsorát beszéltünk meg, aztán lesz ami lesz. Nem zárkózom el előre semmi elől, de nem is élem bele magam, hogy lesz ebből valami. Ha lenne is, akkor is csak távkapcs lehetne.
2023. febr. 28. 14:54
 17/21 anonim ***** válasza:

En szaz esetbol szazszor ugy ismerem ezt, hogy az egyik tovabbra is tobbet akar es remenykedik, a masik, a legyunk baratok dumaval pedig azt fejezte ki, hogy reszerol kesz, semmi, bocs, nem akarok bunko lenni, erted, ize.

Se kave, se ido, semmi nincs ilyenkor.

2023. febr. 28. 15:53
 18/21 A kérdező kommentje:
Hát nálunk mégis van. :)
2023. febr. 28. 16:33
 19/21 A kérdező kommentje:
Ma találkoztunk először. Sok témát kerülgettünk, de azért nem volt uncsi az este.
2023. márc. 3. 23:54
 20/21 anonim ***** válasza:
Semennyi. Felejtős. Majd ha lesz párod, akkor újra lehet gondolni a barátságot, hogy akarod-e. De sztem nem fogod.
2023. márc. 12. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!