Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nagyot csalódtam. Hogy reagáln...

Nagyot csalódtam. Hogy reagálnátok? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Nehéz helyzetben voltam nagyon (anyagilag). Van egy barátnőm, aki nem segített ebben a helyzetben, azt szajkózta hogy neki sem segít senki, és hogy családon belül oldotta meg ő is. Bőven megtehette volna hogy segít, de még nekem kezdte el szajkózni a hegyi beszédet. Én ahol tudtam segítettem neki, egészségügyi kapcsolatokkal is, amikor beteg volt egy rokona. Nekem ez nagyon rosszul esett, ti hogy reagáltátok volna le? A családomra sajnos nem számíthattam ebben a helyzetben.
2023. jan. 18. 10:32
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%
Pénzt én sem vagyok hajlandó kölcsönadni senkinek. Az időmből, energiámból szó nélkül áldozok amennyit tudok és jónak tartok. Ha valakim olyan nehéz helyzetben van felajánlom hogy minden nap viszek neki ebédet, moshat, fürödhet nálam, stb. De a pénz kölcsönadása ennél sokkal problémásabb. Simán benne van a pakliban hogy odaadom a másiknak és köd előtte, köd utána. Vagy mindig jön a "majd megadom". Vagy rám száll, és egyre több pénzt követel, közben hiteget hogy jaj majd visszafizeti. És ilyenkor nem is igazán a pénzt siratja az ember (bár azt is) hanem a kapcsolatot ami tönkrement miatta. Haragudjon rám emiatt aki akar, akkor sem vagyok rá hajlandó.
2023. jan. 18. 11:22
 32/56 A kérdező kommentje:
30-as, nekem is ez esett rosszul. Jó oké ne adjon, semmi gond, de a kioktatás nem kell, főleg olyan állapotban amilyenben voltam.
2023. jan. 18. 11:23
 33/56 A kérdező kommentje:
31-es visszaadtam volna, és ezt ő is tudta. Egyszeri alkalom lett volna, soha többet nem kértem volna tőle, főleg nem szálltam volna rá.
2023. jan. 18. 11:25
 34/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért hiszik azt egyesek, hogy a barátok bankok, akiknek csak úgy van pénze, és szinte kötelessége adni, ha neked nincs.

Egyrészt mindenki a maga életének a kovácsa, legtöbb esetben tehet róla az ember, ha anyagi gondba kerül - és felnőtt emberként magunk vállaljuk ezért a felelősséget.

Másfelől mai világban magát nem ismeri ki az ember, nem hogy a másikat. Épp elég példát tudok a környezetemben, hogy más kárából tanuljak, és ne adjak kölcsönöket. Nekem sem fán terem a pénz.

Ez a visszaadom, ő is tudja, mese a Holdon. Egyszer kell ráfáznia az embernek.

2023. jan. 18. 11:32
 35/56 A kérdező kommentje:

február 10.-én kapok pénzt. Nem a levegőbe kértem volna. Ha tudnám hogy nem tudnám visszaadni, eleve nem kérnék senkitől, vagy fogadnám el. Arról végképp nem tehetek hogy sürgősen orvosi vizsgálatra kell mennem, állami kórházban fél év lett volna mire időpontot kapok, az nekem már késő lett volna az állapotom miatt. Valahogy nem akarnék megdögleni ha nem muszáj.

Nekem meg az vállalhatatlan, hogy tudja hogy betegsége van amivel nem foglalkozhatna emberekkel, ő mégis dolgozik velük. Nagyon nagy bajba kerülhetne emiatt.

2023. jan. 18. 11:36
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
De Kérdező, hoann tudta volna, hogy visszaadod, ha nem is kértél?:D
2023. jan. 18. 11:36
 37/56 anonim ***** válasza:
92%
#33 Jah, mindenki ezt mondja. Aztán hogy megtartják-e a szavukat, az más kérdés. Én ilyen tekintetben senkiben nem bízok, senki szavára nem adok. #31 voltam
2023. jan. 18. 11:37
 38/56 A kérdező kommentje:
Ahogy gondolod :)
2023. jan. 18. 11:37
 39/56 A kérdező kommentje:
36-os, kinyilvánította hogy nem ad se nekem se másnak. Akkor miért kértem volna? Kb. mint galambbal sakkozni, és nem akartam volna tovább hallgatni a hegyi beszédet.
2023. jan. 18. 11:39
 40/56 anonim ***** válasza:
100%
Na majd meglátuk te mit szólnál, amikor az ismerőseid sorra járnak a nyakadr,a hgoy adj már kölcsön:D
2023. jan. 18. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!