Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos a sértődöttségem vagy...

Jogos a sértődöttségem vagy engedjem el?

Figyelt kérdés

Már régóta szeretnék egy jó munkát találni, és tényleg bármit megadnék egy jó melóhelyért. Van egy barátom aki tudja hogy egy-két helyem pályázása nem sikerült. Azóta lehet nem bántásból de meg kapom találkozásainknál ha szóba kerül a munka: hogy hát ez most nem jött össze vagy téged is majdnem felvettek.. Menj el dolgozni.. Ez eléggé szarul tud esni. Neki van munkája és állítása szerint ismerőse segítségével,és az előző is valahogy így sikerült. Mondtam jó neki...

Most egy kis ideig hanyagolnám a találkozást mert tényleg eléggé zavar a dolog hogy ennyire kilátástalan vagyok. Szerintetek jól teszem vagy gyerekes vagyok?

2022. dec. 30. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Mi a kérdés pontosan?

Barátság ez? őszintén gondolj bele.

Irigy vagy a "barátodra" mert neki van munkája.

A "barátod" a fejedhez vágja, hogy munkanélküli vagy.

Ez minden csak nem barátság. Rivalizáltok, oda szúrtok egymásnak, ahol a legjobban fáj.

Én közel 20 évig voltam ilyen "barátságban" mire ráeszméltem, hogy ez nem barátság.

Barátságban nem kell rivalizálni, magyarázkodni, szúrkálódni.

Egymás örömének kéne örülni, esetleg egyikőtök próbálna a másiknak segíteni valahova bejutni dolgozni stb... Az ilyet el kell engedni mert egymás életét mérgezitek. Lehet régen jó volt, de ez már annyira sok sebből vérzik, hogy 1 okot mondj ami miatt érdemes fenntartani ezt a látszat barátságot.

Ha lepontozol, vagy jelented a kérdésemet, az sem érdekel, ez a véleményem.

2022. dec. 30. 12:31
 2/4 anonim válasza:
91%

#1:

A kérdező nem biztos hogy lepontoz téged,én viszont igen 😁

Mert:

Hol írja a kérdező, hogy rivalizál barátjával és kölcsönösen odaszúr neki?

Bocs de ez nem hinném hogy irigység lenne a kérdező részéről,nekem is dühítő lenne ha egy protekciós osztaná az eszet a munkakeresésről. És sokan felháborítónak tartják ha valaki így szerez munkát mert az ilyenek nem tudják milyen egy jó pozicióért harcolni,főleg a mai helyzetben.

Amúgy nyugi ha valaki henceg azzal hogy protekcióval került be,előbb utóbb kollégái kicsinálják. Ezt inkább titkolni kéne. Tapasztalat ez nálunk is. Könnyű azoknak beszélni akik nem küzdenek semmiért csak az ölükbe hullik.

Lehet jobb ha egy kis ideig csillapodsz,és nem találkoztok. Tudom hogy szarul tud esni az ilyen. Jártam ilyen cipőbe.

2022. dec. 30. 12:45
 3/4 anonim ***** válasza:
44%

"nekem is dühítő lenne ha egy protekciós osztaná az eszet a munkakeresésről"

Az ilyen nem barát, ergo igaza van az elsőnek (:

2022. dec. 30. 12:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem a szavak számítanak, hanem, hogy milyen érzést váltanak ki belőled, hogy ő milyen érzéseket akar kiváltani belőled

Ha csak hülyéskedik és közben totál átérzi a helyzeted, és eközben hisz benne, hogy találni fogsz és motivál is akkor szerintem nincs gond

De feltételezem nem erről van szó, hanem direkt egy kicsit maga alá akar alacsonyítani. Nekem is úgy néz ki ez miatt ért véget, egy 10-15 éves jó barátságom (nem pont ilyen szitu, de hasonló)

Szerintem az ember ahogy felnő rájön, hogy igazán magára számíthat, te döntöd el, hogy meggyógyítod a traumáidat és szintet lépsz, vagy maradsz azon a szinten ahol mindenki porig alázza a másikat, vagy mentálisan vagy másképpen

2022. dec. 31. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!