Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az ha mi mondunk...

Miért van az ha mi mondunk komolyabb dolgokat valakinek nem reagàlnak ha róluk van szó akkor màs a helyzet?

Figyelt kérdés
Pl írtam valakinek valamit hogy érzek magam valamivel kapcsolatban nem írt semmit rà.Kicsit később írta rendelt telefont.Pàr óràval később hivott jovo heten koncertre.Estefele kuldott egy vicces videot.De ha neki van gondja elvarja a megnyugtatast.Lehet tele van o is mindennel de kicsit serto volt hogy ezt annyira leignoralta.
2022. nov. 26. 08:33
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem stilusom a panaszkodas,most rossz passzban vagyok.De ugy latszik nem mindenki vevo ra azok kozul akikert tettunk valamit.
2022. nov. 26. 08:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Az emberek jelentős része, úgy 9 millió, nem empatikus. Nem szeretik a gondolkodást, nem szeretnek a valóságba belelátni. Nehéz munkának tartják. Csak gyorsan essünk túl rajta, ússzuk meg. Esetleg dobjuk oda, a majd megoldódik, engedd el, felelősség nélküli dumákat. Érzések meg semmiképpen ne legyenek, mert milyen az már? Érezni, áh, dehogy én kemény vagyok. Társadalmi modell, neveltetésből ered. Az életet nem élni kell, hanem túlélni. Erre vagyunk behuzalozva. Le kell építeni az ilyen kapcsolatokat akár egyetlen egy olyan emberrel, aki valóban rád figyel minden érzékszervével. Ez az ember ma már csak pénzért van sajnos. Ezért kérdezzük meg a problémáinkat neten, mert a személyes kapcsolatainkban is tele vagyunk szorongással. Nem merünk a másikkal beszélgetni. Nem is tudunk, mert ő sem tud.
2022. nov. 26. 09:16
 3/7 A kérdező kommentje:

Egyezek amit irsz,gyorsan letudjak pl.kaptam olyan valaszt a napokban megesik az emberrel,megertem,stb..altalaban rovid sablonos valaszok akad neha kivetel.Ha roluk van szo akkor viszont elvarjak a patyolgatast,teljes figyelmet,hogy raerj...A jovoben vele is igy kell viselkedni.

Igen,en is azon gondolkodom inkabb pszichologushoz fordulok,hogy kibeszeljem,utmutatast kapjak az elakadasban.Hat...amit irsz lehet nem csak kilenc millio nem empatikus hanem a 7 milliardbol jo ha 10% az....

2022. nov. 26. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is a pszichológus segít, járok. És most ott tartok, hogy nem az embereket kell okolni. Mindenki annyit tud adni, amennyi a saját "boltjában" elérhető. A magyar társadalom nagyon rossz állapotban van, és ezzel a rossz állapottal reagálnak másokra. Nem veled van bajuk, neked sem velük. Hanem a saját aktuális állapotunkat projektáljuk a másikra. Mint mikor egy celebet szidnak. Nem ismerik, nem neki szól. Ők érzik rosszul magukat, mert a celeb egy olyan dolgot tol az arcukba, amire ők is vagynának. Csak a valódi lépések helyett maradnak a kanapén és fröcsögnek. Mert melletük sincs olyan ember, akinek ki tudnák mondani az érzésüket.

Én már ott tartok, hogy senki posztja alá nem írok szidalmazós dolgokat, pedig nekem is van sokszor olyan hangulatom, hogy hagyjuk. 😊 Magamnak vagy páromnak kiadom a dühömet, de tudom, hogy semmilyen hatással nem lesz az életemre, ha egy cikkben ByeAlex a sárban fetrengett, és alákommemtelem, hogy fulladt volna bele. Nincs értelme.

Kicsit elkanyarodtam, de hátha könnyebb megérteni, hogy ha mi szenvedünk valaki/valakik viselkedése miatt, akkor bizony nem őt kell szerelőhöz vinni. Ő nem látja mi a gond, miért menne?

2022. nov. 26. 09:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem oket kell okolni igy van de vannak dolgok amiken tudnanak valtoztatni bar..lehet a jellemukbol fakad mint ahogy sok minden a mi jellemunkbol is fakad.
2022. nov. 26. 09:51
 6/7 anonim ***** válasza:
De értsd meg, hogy nekik kell rájönni, hogy változtatni kell. Te hiába látod. Én is látom mi a gond, hol van a társadalom szétcseszve, de amíg az egyén nem látja meg magától, te meg rálököd, támadásnak fogja venni. Jogosan. Hiszen önálló ember, ne a másik mondja már rá a hibáit. Ez olyan kapcsolatoknál, ami nagyjából azonos, ismeritek egymást, csak szúszik a kommunikáció, megpróbálható. De csak asszertiven. Például. Van egy észrevételem ezzel és ezzel kapcsolatban, elmondhatom neked. És a válasz függvényében elmondod. De úgy, hogy ne a másikról szóljon, ne őt minősítsd, hanem a te érzéseid legyenek benne. Tehát a "miért nem vagy képes válaszolni, amikor elmondom mi a gondom, én bezzeg mindig meghallgatlak" helyett "én nagyon szomorú leszek, amikor próbálom elmondani neked mi a problémám, de te nem válaszolsz. Ilyenkor nagyon csalódottnak, szorongónak, tehetetlennek érzem magam". És akkor erre, ha nincs empátia azt fogja mondani, hogy túlreagálod, (akkor sajnos nem tárgyalunk többet részemről, én már itt járok a terápiának köszönhetően), vagy azt mondja, ha viszonylag jó állapotú, hogy "megértem, sajnálom, hogy te így érzed, találjunk ki valamit, hogy ez ne így legyen". Annyira egyszerű, viszont brutális sok energia, munka belefektetni az effajta kommunikációba. Inkább a fordítottjába fektetnek bele többet. Hogy ez ne legyen. A magyarok mindent szeretnének megúszni.
2022. nov. 26. 10:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen,a masiknak kell megerteni a sajat viselkedeset mint ahogy nekunk is a sajatunkat.Az igaz altalaban nem ugy kezdjuk a mondanivalot hogy mi bant hanem tamadolag.Nekem egy szemellyel olyan gondjaim vannak hogy nehez vele megbeszelni programot.Vagy csal o szelektal az emberek kozott es azert huzodzkodik.Nem tudom mi felreerthetonegy olyan kerdesben hogy van kedved a kovetkezo napokban vagy heten meginni egy teat vagy kavet? Tobb alternativa is van ajanlva vagy ha tudom hogy elfoglalt irom ha raersz valamikor talalkozhatunk.Vagy jovo heten talalkozhatunk.Masokkal is igy kommunikalok es mukodik.
2022. nov. 26. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!