Mik azok a helyek/alkalmak, amikor szívesen veszitek ha egy ismeretlen odamegy hozzátok ismerkedés/barátkozás céljából?
Fiatalabb koromban, amikor még jártam fesztiválozni, bulizni, akkor ezek a dolgok teljesen természetesek voltak. Később, amikor kisgyerekeim voltak, szintén mindennapos volt, hogy a játszótéren ismeretlen anyukákkal is elkezdtünk beszélgetni, több ilyen barátság meg is maradt hosszú távon.
Volt néha olyan is, hogy a villamoson akartak ismerkedni, azokat leráztam. Hosszabb vonatúton viszont volt, hogy beszédbe elegyedtem valakivel, de ennek nem a barátkozás volt a célja, csak hogy ne legyen unalmas az út.
Amikor szeretem:
-Ha nehéz dolgokat cipelek és felajánlja a segítségét.
-Ha egyedül sétálgatok ráérősen.
-Ha egy nagyobb boltban (szupermarket, hipermarket) egyedül nézelődöm.
-Ha egyedül üldögélek egy étteremben/kávézóban/cukrászdában, és láthatóan nem foglalatoskodom semmivel (ritkán ülök be egyedül bárhová, de azért gondoltam leírom).
Amikor nem szeretem:
-Bármikor, amikor nem vagyok egyedül. Mert olyankor a társaságomra szeretnék figyelni.
-Ha sietek (ezt a sétatempómból le lehet szűrni).
-Ha épp telefonálok.
-Ha pénzt akar kérni az illető.
Szóval szerintem (számomra legalábbis mindenképp) jó kezdés az ismerkedésre, ha valamilyen módon segíteni tudsz a kiszemelt személynek.
Őszintén szólva kb semmikor. 😬
Max ha van valami közös dolog, pl ha egy munkahelyen vagy suliban vagyunk akkor persze, haverkodjunk a kollégákkal/szaktársakkal. De idegenekkel nem szeretek dumálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!