Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit mondanátok ilyen helyzetben?

Mit mondanátok ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Most született meg két hete az első kisbabánk és a páromnak pár barátja már rá is írtak hogy mikor jöhetnek át megnézni a babát? Gratuláltak is neki , én semmi üzenetet nem kaptam, se egy hogy vagyot semmit se terhesség alatt. Megértem, nem az én barátaim, köztünk a viszony olyan (legalábbis a részemről) hogyha, soha nem látnám őket akkor nem hagyna bennem nyomot. Lehet ők is így vannak ezzel, ezt el tudom fogadni. Nekik már babájuk, amikor megszületett akkor gratuláltam nekik meg kérdeztem is hogy vannak de nem kaptam semmi visszajelzést (később sem) de ezzel úgy voltam, hogy hát persze hisz kicsi született, ezer dolguk van. Én nem szeretném, hogy megfogják a pici babámat mert úgy érzem nem tudok tovább kedvesnek lenni (igen, szerintem bunkóság nem gratulálni az anyának). Hogy mondanátok meg szépen ezt? Vagy ti hogy viselkednétek/viselkedtetek ilyen helyzetben? Remelem nem én vagyok az egyedüli aki ilyen helyzetbe került.

2022. okt. 28. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Egy normalis dolog van: orulsz a ferjednek kuldott gratulacioknak. Gyanus h nem ok nelkul nem neked kuldik
2022. okt. 28. 13:04
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Hát... nemtom, amikor egy haveromnak gyerekei születtek, én a haveormnak gratuláltam, hiába a felesége szülte. Egyszerűen azért, mer ta feleségével kb soha nem beszélgettem 2 mondatnál többet, vszont a gyerek pont annyira az apáé, mint az anyáé. Szóval számomra logikus, hogy annak gratulálok, akivel kontaktban vagyok, nem pedig annak akivel nem.

A gyerek nem a tiéd. Mármint nem CSAK a tiéd. A párodnak épp úgy jogában áll megmutatni a gyermekét a barátainak, mint neked a saját barátaidnak.

2022. okt. 28. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Ráerősítek a 2.-ra, bár csak ugyanazt tudom mondani: a ti gyereketek őket a férjed oldaláról érdekli, nem veled vannak kapcsolatban. Játszanak veled a hormonjaid. Olyan vagy, mintha magad is gyerek lennél, aki szeretné, hogy körülötte forogjon a világ. Nyugodj le, és kb 1 hónapos korában már lehet mutogatni a gyereket. Egyáltalán nem biztos, hogy kézbe akarják venni, de ha kézbeveszik, akkor se lesz semmi baja a gyereknek, nekik is van sajátjuk.
2022. okt. 28. 13:36
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

A kisfiam 1 éves.

Akik a párom haverjai mind neki írták a gratulációt.

Sőt , a párom apja , testvere és rokonai is mind neki írtak, nekem abszolút nem.

Személyesen persze nekem is mondták hogy gratulálnak stb de írni senki sem írt.

Úgy, ahogy az én családom és barátaim viszont csak nekem irtak.

Nekem meg sem fordult a fejemben hogy nekem miért nem irtak a párom haverjai vagy családja. Nekem ez evidens amit a 2es válaszoló is írt , hogy akik velem nem igazán vannak kapcsolatban azok minek írjanak nekem? Írnak a páromnak és ennyi. Nyilván a gratuláció kettőnknek szól.

Szerintem a hormonok miatt most kissé túl tolod ezt.

Nekem kB 3 hetes volt a fiam mikor jöttek barátok is látogatóba. Én ebgedtem hogy megfogjak. Mert miért is ne.?

2022. okt. 28. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
49%

Azért nagyon merész itt mindenki, covid, influenza és társai nem játszanak? 3 hetes gyereket bárki tapizhat, fura.

Ha a munkatárs tette volna fel a kérdést, aki 3 hetes babához szándékozik látogatóba menni, akkor meg gondolom, őt szidná itt mindenki.

2022. okt. 28. 16:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát amúgy az igaz, hogy 6 hetesre szokták mondani, hogy a legkorábbi látogathatósági időpont. Amúgy sem árt egy kis bezárkózás a gyerek születése után, hisz meg kell ismerkedni vele. Ez COVIDtól meg bármitől függetlenül régen is így volt.

Aztán az emberek vagy tartják, vagy nem. Mindenesetre a kérdés nem a legkorábbi látogatásról szól.

2022. okt. 28. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!