Mennyi időnek kell eltelnie miután 2 barát már nem barát?
Nekem vannak olyan varátaim akivel régen sokat együtt voltunk, mostanában évente 1-2 alkalommal. Nem érzem, hogy változott volna bármi, egyszerűen más dolgunk van és máshol, de ugyan úgy a barátomnak tartom.
Aki egyszer a baráti köröm tagja lesz az ott is marad, ha ő okot nem ad rá, az idő és a távolság nálam nem számít oknak.
Ha valamilyen okból kölcsönösen nem keresitek egymást, akkor inkább csak átalakul. Előtte olyan barátok voltatok, akik mondjuk kéthetente találkoztak és képben voltak egymás dolgairól, utána olyanok, akik félévente egyszer jól kibeszélgetik magukat.
Ha viszont valaki egyoldalúan igyekszik a kapcsolatot tartani, vagy ha sok idő után újra találkozva ráébredtek, hogy sokat változtatok és már nem olyan jó együtt időt tölteni, akkor tényleg megkopott a dolog.
Én 9 éve megszakítottam a kapcsolatot egy ismerősömmel, aki nagyon lezüllött, meg furán kezdett viselkedni. 5 év után megpróbálkozott rámerőszakolni magát, hogy béküljek ki vele, odarendeltette magát egy találkára egy másik ismerősömmel. (Plusz ezen évek alatt egyszer telefonon is próbálkozott.) De egyszerűen nem vettem róla tudomást. Azóta láthatólag feladta. Mondhatjuk, hogy 5 évbe telt neki, mire beletörődött, hogy nem vagyunk többé barátok, sőt egyáltalán nem kérek a társaságából.
Erre igazából nincs fix időintervallum. Személyiségfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!