Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért viselkednek így a...

Miért viselkednek így a Magyarországi barátaim? Szerintetek is változás az ember életébe a suli váltás?

Figyelt kérdés
Tehát, Németországba élek a családommal már egy jó pár éve,tehát így suli óta, így elsőtől negyedikig nem mintha lettek volna barataim, be kellet illeszkedjek, (tinilány vagyok) és igazából most már másik suliba vagyok, itt kb a fél suli a baratom, de egyikkel se vagyok, es egyikkel se tudnák olyan viszonyba lenni hogy mindent elmondani, át járni egymáshoz meg hasonlók mert egyszerűen nem. Visszont a Magyarországi "Barátnőimmel" általában mindig csak rosszul járok. A saját lány unokatesoim akik egy koruak velem, csak azert jonnek hozzám, csak azért írnak hogy vigyek nekik Németből ezt az amazt, mert 1 évente altalaba 2-szer járunk haza. Idén nem hoztam nekik semmit, nem kerestek, mi mentünk le hozzájuk de még ott is hagytak elmentek valami Barátnőjükkel. A baratnőim meg vagy irigyek voltak, vagy negativak akik direkt a rosszat mondták nekem, vagy szimplán hülyék, tehát idén kb senkim se maradt, mindenkivel meg szakítottam a kapcsolatot, vagy ossze vesztem, igazándiból most tenyleg csak a nagyon szűk családi körömre tudok számítani. De nekem hiányzik az hogy hülyüljek baratnoimmel, jo az ha valakivel lehet viccelodni beszelgetni. Jelenleg elég tré suliba vagyok, gyenge is, korrepetáló tanárral lesz megoldva hogy egy komolyabb suliba be kerüljek, anyum szerint az új iskola hozza majd meg nekem a változást, es itt németbe egy normalis suliba, vagy egy erosebb suliba általába 1000 gyerek szokott lenni. Tehát lehet tényleg igaza lesz anyumnak. Visszont azt se értem hogy miért ilyenek a Magyarországiak? Sose voltam bekepzelt mindig rengeteg mindent adtam mindegyik barátnőmnek, de eddig sokkal jobban ki jovok az unokabattyaimmal mint bármelyik lannyal.
2022. szept. 18. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Magyarországot jó pár éve a gyűlölködésre kondicionálják. Kevés fizuból itt erre futja az átlagnak. Sajnos, ez ilyen és rengeteg kint élő ismerősömtől hallottam hasonlókat, hogy hazajöttek és negatívan kezelték jó páran őket.
2022. szept. 18. 22:56
 2/4 Psycho ***** válasza:
46%

Nem akarok általánosítani. Sajnos nekem is van jópár olyan ismerősöm (szándékosan nem használom a "barát" kifejezést), akik ingyenélők, és csak az érdek vezérli őket. Jó fejek azért, nem sarkítok, nem az ördögtől valók, el lehet velük hülyéskedni. De folyton figyelni kell a határokra. Buliban jó ökörködni velük, de semmi több, mert csak nekem fájna, mert tudom, hogy ki akarnának használni, ha szorosabb lenne a kapcsolat.

Viszont nem mindenki ilyen. Van jónéhány igazi barátom is, akikben bármikor megbízom. Na, velük tartom a kapcsolatot a mindennapok szintjén.

A tanulság az: meg kell találni, akivel jól kijössz.

A kérdés másik felére pedig a válaszom: persze, a Ti korotokban a suliváltás nagy dolog. Az egész miliő kicserélődik. Tele van kihívással a beilleszkedés, rögös az út. Viszont ugyanúgy rengeteg új lehetőség is van benne! Lehet, hogy ott találod meg az igazi barátokat!

2022. szept. 23. 11:35
 3/4 A kérdező kommentje:

2. Én is arra gondoltam hogy az új suliba lesz valami.

Nagyon szepen köszönöm a válaszotokat! Kellemes hétvégét.

2022. szept. 23. 14:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Sok barátság adok-kapom alapon alapszik. Egymás barátságát megveszik, szinte észrevétlenül és általában egyiknek sem tünik ez fel és azt gondolják milyen jó barátságban vannak.
2022. nov. 2. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!