Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak, ha a rokonom...

Mit csináljak, ha a rokonom alternatív valóságban él?

Figyelt kérdés

Van egy közeli rokonom, akivel nagyon jóban vagyunk már egy ideje, sokat összejárunk. Viszont amikor elkezdi mesélni, mit gondol a világról és hamar kiderül, hogy egy alternatív, fake-newsokra épülő világban él.

Pl:

-Putyinnak drukkol, mert szerinte Zelenszkij egy drogos amerikai báb és szerinte csak az USA robbantotta ki a háborút

-elhiszi, hogy ha bezárnak embereket egy (nem működő) fagyasztó hűtőbe és benti hőmérő folyamatosan csökkenő hőmérsékletet mutat, akkor az emberek a tudatuk miatt meghalnak

-Covidnál az összes létező fake-news-t benyalta, szintén, hogy azért halnak meg emberek a covidtól, mert félnek tőle, vagy hogy a covid nem is létezik, stb

-hisz a bitcoin piramisjátékos csalóknak, befektetett 2M Ft-ot az egyiknek, ha nem figyelmeztetem akkor el is bukja

sorolhatnám.

Szóval jó gyerek, de az internetet a rossz felén nézi állandóan és most már kezd egyre zavaróbb lenni számunkra.

Szerintetek hogyan lehetne kirángatni ebből? Nem szeretném csak ezért megszakítani a kapcsolatot vele, de egyre nehezebben bírom hallgatni ezeket.

2022. szept. 17. 06:44
1 2
 1/11 Kólauborkával ***** válasza:
90%

Az embert a rossz tulajdonságaival együtt kell szeretni, vagy a jókkal együtt nem.

Nehéz ügy, de ha te meg szeretnéd változtatni, csak ö nem kér belöle, akkor úgy is össze vesztek.

2022. szept. 17. 06:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem is a megváltoztatás a jó szó, inkább a "valahogy felnyitni a szemét".

de igén, a nap végén ezt megváltoztatásnak is mondhatjuk, hiszen kb az egész világképe összeomlana, ha rájönne, mennyire nem jól lát összefüggéseket a világban.

pl a bitcoinos történetén tisztán látszott, hogy ő tényleg elhiszi, hogy ezekkel az MLM-es kripto hülyeségekkel majd annyira meggazdagszik, hogy többet nem kell dolgoznia. Teljesen behálózták vele.

2022. szept. 17. 06:56
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem, hogy bármit tudnál, kellene csinálnod. A saját bőrén kell megtapasztalnia a valóságot, de nyilván arra is lenne narratívája.
2022. szept. 17. 06:56
 4/11 A kérdező kommentje:

Eddig azt csináltam, hogy amikor felhozza ezeket a témákat, akkor próbálok gyorsan témát váltani, vagy megértően hallgatni, de közben meg nézek a feleségemre, hogy kérdezzen már valami másról, mert képtelen vagyok még egyszer meghallgatni, hogy férgek vannak a maszkban vagy hogy oxigénhiányos lesz az agyad, ha felveszed a maszkot.

és igen, hiába kérdezed meg tőle, hogy ugyan mégis fizikailag hogy történik ez, arra már nem tud válaszolni, de az interneten írták és biztosan így van, mert ő sem kap levegőt a maszkban.

2022. szept. 17. 07:01
 5/11 Kólauborkával ***** válasza:
60%
Voltak akik tényleg meggazdagodtak belöle, idöben kellett beszálni…
2022. szept. 17. 07:09
 6/11 A kérdező kommentje:

persze, az első 5-10%, aki utána átbaxta a maradék 90%-ot. De ők nem így hirdetik, mert akkor senki sem menne bele, hanem hogy bármikor is szállsz be, ez egy remek lehetőség, mert tőzsde meg kripto és akinek fogalma nincs arról, mi az a Ponzi-csalás simán besétál.

Én 2 emberről tudok, aki jól megél MLM-ből, viszont kb 50-ről, aki nem kevés pénzt bukott vele. De ez most nem az MLM téma.

2022. szept. 17. 07:15
 7/11 A kérdező kommentje:

annyit az előzőhöz, hogy egyszer, amikor hagytam, hogy egy Fundamentás megpróbáljon beszervezni minket (akkor még nem tudtam, hogy az is MLM a nap végén) akkor a fickó stílust váltott és elkezdte mesélni, hogy ő csak azért jár kel a városban, piacon, hogy összefusson ismerősökkel, akikkel beszélgetést színlel, és figyeli, mikor tudja rátukmálni a fundamenta hitelt.

Na ő az egyik az előbb említett 2-ből. Nem tudom, te szeretnél-e ilyen életet élni, hogy nincs valós emberi kapcsolatod, csak ilyen "üzlet orientált", mindig valakire tukmáljunk valamit "kapcsolatod".

2022. szept. 17. 07:18
 8/11 anonim ***** válasza:
38%
Itt már pszichiáter kell...
2022. szept. 17. 08:14
 9/11 anonim ***** válasza:
91%
Semmit nem tudsz sajnos, unintelligens, nem tudod logikus gondolkodásra megtanítani, ha nincs mivel.
2022. szept. 17. 08:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Voltak akik tényleg meggazdagodtak belöle, idöben kellett beszálni…"

Ja, meg a lottóból is meggazdagodtak néhányan. Annak, hogy kriptovalutából valaha is meggazdagodsz, kisebb esélye van, mint a lottóötösnek.

2022. szept. 17. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!