Mit csináljak, ha a rokonom alternatív valóságban él?
Van egy közeli rokonom, akivel nagyon jóban vagyunk már egy ideje, sokat összejárunk. Viszont amikor elkezdi mesélni, mit gondol a világról és hamar kiderül, hogy egy alternatív, fake-newsokra épülő világban él.
Pl:
-Putyinnak drukkol, mert szerinte Zelenszkij egy drogos amerikai báb és szerinte csak az USA robbantotta ki a háborút
-elhiszi, hogy ha bezárnak embereket egy (nem működő) fagyasztó hűtőbe és benti hőmérő folyamatosan csökkenő hőmérsékletet mutat, akkor az emberek a tudatuk miatt meghalnak
-Covidnál az összes létező fake-news-t benyalta, szintén, hogy azért halnak meg emberek a covidtól, mert félnek tőle, vagy hogy a covid nem is létezik, stb
-hisz a bitcoin piramisjátékos csalóknak, befektetett 2M Ft-ot az egyiknek, ha nem figyelmeztetem akkor el is bukja
sorolhatnám.
Szóval jó gyerek, de az internetet a rossz felén nézi állandóan és most már kezd egyre zavaróbb lenni számunkra.
Szerintetek hogyan lehetne kirángatni ebből? Nem szeretném csak ezért megszakítani a kapcsolatot vele, de egyre nehezebben bírom hallgatni ezeket.
Az embert a rossz tulajdonságaival együtt kell szeretni, vagy a jókkal együtt nem.
Nehéz ügy, de ha te meg szeretnéd változtatni, csak ö nem kér belöle, akkor úgy is össze vesztek.
Nem is a megváltoztatás a jó szó, inkább a "valahogy felnyitni a szemét".
de igén, a nap végén ezt megváltoztatásnak is mondhatjuk, hiszen kb az egész világképe összeomlana, ha rájönne, mennyire nem jól lát összefüggéseket a világban.
pl a bitcoinos történetén tisztán látszott, hogy ő tényleg elhiszi, hogy ezekkel az MLM-es kripto hülyeségekkel majd annyira meggazdagszik, hogy többet nem kell dolgoznia. Teljesen behálózták vele.
Eddig azt csináltam, hogy amikor felhozza ezeket a témákat, akkor próbálok gyorsan témát váltani, vagy megértően hallgatni, de közben meg nézek a feleségemre, hogy kérdezzen már valami másról, mert képtelen vagyok még egyszer meghallgatni, hogy férgek vannak a maszkban vagy hogy oxigénhiányos lesz az agyad, ha felveszed a maszkot.
és igen, hiába kérdezed meg tőle, hogy ugyan mégis fizikailag hogy történik ez, arra már nem tud válaszolni, de az interneten írták és biztosan így van, mert ő sem kap levegőt a maszkban.
persze, az első 5-10%, aki utána átbaxta a maradék 90%-ot. De ők nem így hirdetik, mert akkor senki sem menne bele, hanem hogy bármikor is szállsz be, ez egy remek lehetőség, mert tőzsde meg kripto és akinek fogalma nincs arról, mi az a Ponzi-csalás simán besétál.
Én 2 emberről tudok, aki jól megél MLM-ből, viszont kb 50-ről, aki nem kevés pénzt bukott vele. De ez most nem az MLM téma.
annyit az előzőhöz, hogy egyszer, amikor hagytam, hogy egy Fundamentás megpróbáljon beszervezni minket (akkor még nem tudtam, hogy az is MLM a nap végén) akkor a fickó stílust váltott és elkezdte mesélni, hogy ő csak azért jár kel a városban, piacon, hogy összefusson ismerősökkel, akikkel beszélgetést színlel, és figyeli, mikor tudja rátukmálni a fundamenta hitelt.
Na ő az egyik az előbb említett 2-ből. Nem tudom, te szeretnél-e ilyen életet élni, hogy nincs valós emberi kapcsolatod, csak ilyen "üzlet orientált", mindig valakire tukmáljunk valamit "kapcsolatod".
"Voltak akik tényleg meggazdagodtak belöle, idöben kellett beszálni…"
Ja, meg a lottóból is meggazdagodtak néhányan. Annak, hogy kriptovalutából valaha is meggazdagodsz, kisebb esélye van, mint a lottóötösnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!