Mennyit illik adni esküvőn ebben az esetben?
Férjem egy volt osztálytársa meghívott minket az esküvőjére. (32 évesek, középsuliban voltak osztálytársak)
Én meg is lepődtem, mert úgy 1 évben 2x ha beszélnek.
Én a férjemmel töltött 6 év alatt talán max 10x találkoztam a sráccal.
A feleséggel férjem 1x találkozott, én még soha.
Meg vagyunk hívva név szerint, mi és a 2 gyerekünk (1 és 3 évesek).
Én férjemnek azt mondtam, max 20ezret szánnék rá, ő kevesli.
Nyilván, ha nagyobb barátság lenne, én is keveselném, de ebben az esetben nem. Illetve most anyagilag sem állunk úgy, hogs egy vagyont ajándékozzunk.
130ember van meghívva egyébként, senkit nem ismerünk onnan sem.
12
Elmegy és nem iszik-eszik semmit, mert visz flakonban vizet, kosárban szenyát:)
13
Ha nem iszik-eszik semmit, akkor is illik adni nagyjából nagyjából annyit, amennyi az egy főre eső kajaköltség. Nyilván ILLIK, nem kötelező, ha valaki nem fizet ennyit, mert nincs pénze, vagy ennyire smucig, akkor nyilvánvalóan a pár fogja állni helyette, ők ezzel számoltak, mikor meghívták.
14
Egy esküvőt a pár fizeti, nem a vendégek...ugye? :DDD
Elmész vacsorára-meghívásra valakihez és fizetsz 20e-et, mert mától "illik"...nevetséges.
A menyasszonytánc van a pénzszedésre...tudtommal.
15
Esküvő volt a kérdés, nem vacsora-meghívás
Nem rendelt kaja lesz. Anyukája és anyósa főznek.
Így a kaját ha akarnánk sem tudnánk lemondani. Illetve azt sem tudjuk maradunk-e vagy sem. A gyerekeken múlik
"ők ezzel számoltak, mikor meghívták."
Ezért írtam korábban, hogy ha nem maradnak ott a lakodalmon, akkor JÓ ELŐRE ILLIK visszajelezni, hogy köszönik a meghívót, de csak a szertartáson tudnak megjelenni, a lakodalmon nem.
Így velük nem számolnak, nekik nem főznek, így költséget sem jelentenek.
Szertartás után gratulálás esetleg, aztán angolos távozás, és kész.
Nem kerülnek semmibe, nem tartoznak semmivel... Elvárni sem illik semmit, és görcsölni sem kell.
16
Akkor egy esküvőre, egy koncertjegy ára a belépő? :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!