Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A túlzott őszinteség ártalmas...

A túlzott őszinteség ártalmas lehet?

Figyelt kérdés
2022. szept. 7. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Nem kell mindig mindent megmondani, csak akkor, ha az lényeges. Mondjuk, büdös, de nem veszi észre. Lehetnek ízlésbeli különbségek, neki valami bejön, neked nem, egy frizura vagy ruha miatt nem kell direkt szólni, vagy ha kifejezetten rákérdez, akkor is csak finoman, hogy pl nekem ez a stílus nem jön be. Ha egy bántalmazó kapcsolattól kell megvédeni, akkor szólni kell, de ha kemény maradt a hús, akkor nem.
2022. szept. 7. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hajaj, tudnék mesélni hány emberrel ment tönkre emiatt a kapcsolatom...
2022. szept. 7. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Aha, amiatt utál jelenleg mindenki engem a munkahelyen
2022. szept. 7. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Mindig: átb*ák az embert emiatt.
2022. szept. 7. 20:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen. Bár én elvből nem hazudok.
2022. szept. 7. 22:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Szerintem tök jó, ha barátok között őszinte a kapcsolat és nem hazudozunk állandóan, de az őszinteség nem annyira pozitív dolog. Létezik kegyetlen érzelemmentes őszinteség. Amikor érezteti velem azt, hogy valamit nem érhetek el az életben, mert ilyen-olyan vagyok vagy úgy se fog vonzónak találni az a lány, mert nem születtem Brad Pittnek és egyebek, olyankor úgy érzem, hogy a maradék önbizalmam is megsemmisül. Aki írta, hogy emiatt tönkre ment a több kapcsolata, az a kegyetlen őszinteségek miatt volt? Miket mondtak?

Úgy érzem az egyik kapcsolatom emiatt kezd tönkre menni július végén, szeptember elején úgy összevesztünk, hogy le is tiltott. Bár azóta feloldott és nem beszéltünk, de ha így folytatjuk nem lesz jó vége. Hiába mondom neki, hogy ne nyomassz azokkal amiket mondasz, mert rosszul esik, azt válaszolja nekem, hogy ne korlátozzam őt, ő csak jót akar nekem. Nem tudom mit tegyek. Két barátom van csak, nem az a célom, hogy megszakítsam a kapcsolatot, de ha ez így megy tovább akkor félő ennek nem lesz jövője.

2022. szept. 9. 21:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Meg, hogy én mondom meg neked mi a valóság. Ezzel találkoztatok már? Mindig azzal takarózik, hogy ilyen a valóság ő a valóságban él, bezzeg én nem abban élek. Mintha tévedhetetlen lenne.
2022. szept. 9. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
1 barátod van csak ...
2022. szept. 9. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Oh, igen, amikor valaki őszinteség címszó alatt bunkózik.

Én is ilyen helyzetben vagyok. Te megtetted, amit tudtál, megkérted, hogy hagyja abba, amit csinál, ő viszont ezt nem látja. Figyelj, ha téged ez nyomaszt, nem kell vele lenned. Nem kell a barátod legyen.

A barátság nem úgy néz ki, hogy önbizalomhiányosnak érzed magad mellette.

2022. szept. 10. 10:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt szokták mondani, hogy mondd meg az igazat, betörik a fejed.
2022. szept. 20. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!