A túlzott őszinteség ártalmas lehet?
Szerintem tök jó, ha barátok között őszinte a kapcsolat és nem hazudozunk állandóan, de az őszinteség nem annyira pozitív dolog. Létezik kegyetlen érzelemmentes őszinteség. Amikor érezteti velem azt, hogy valamit nem érhetek el az életben, mert ilyen-olyan vagyok vagy úgy se fog vonzónak találni az a lány, mert nem születtem Brad Pittnek és egyebek, olyankor úgy érzem, hogy a maradék önbizalmam is megsemmisül. Aki írta, hogy emiatt tönkre ment a több kapcsolata, az a kegyetlen őszinteségek miatt volt? Miket mondtak?
Úgy érzem az egyik kapcsolatom emiatt kezd tönkre menni július végén, szeptember elején úgy összevesztünk, hogy le is tiltott. Bár azóta feloldott és nem beszéltünk, de ha így folytatjuk nem lesz jó vége. Hiába mondom neki, hogy ne nyomassz azokkal amiket mondasz, mert rosszul esik, azt válaszolja nekem, hogy ne korlátozzam őt, ő csak jót akar nekem. Nem tudom mit tegyek. Két barátom van csak, nem az a célom, hogy megszakítsam a kapcsolatot, de ha ez így megy tovább akkor félő ennek nem lesz jövője.
Oh, igen, amikor valaki őszinteség címszó alatt bunkózik.
Én is ilyen helyzetben vagyok. Te megtetted, amit tudtál, megkérted, hogy hagyja abba, amit csinál, ő viszont ezt nem látja. Figyelj, ha téged ez nyomaszt, nem kell vele lenned. Nem kell a barátod legyen.
A barátság nem úgy néz ki, hogy önbizalomhiányosnak érzed magad mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!