Az a csúnya ember aki észre meri venni, hogy a szépekkel kivételeznek, körülrajongják, irigy?
30
“ Nem lehet, hogy te folyamatosan úgy reagálsz a környezetedre, hogy ezt érzed? Egyszerüen ezt a megerösítést keresed? Én is miután rájöttem, hogy velem van a gebasz, már tudtam változtatni magamon és láss csodát, hirtelen az emberek sem voltak gyökerek”
Mi volt előbb, a tyúk vagy tojás? Szerintem senki nem születik gyökérnek, vagy negatívnak. A tapasztalatok sokat alakítanak rajta. Én sem voltam mindig savanyú, rideg. Gyerekkorban kifejezetten kedves voltam, barátságos. Fiatal felnőtt korban is. Ez úgy 30 körül változott amikor visszatekintetten az eddig eltelt életemre és arra jutottam, hogy összességében nem érte meg. Mert kihasználtak többször, mert beszóltak, kigúnyoltak többször, mert baráti társaságokban hálásnak kellett lennem amiért elhívnak. Inkább azt választottam, hogy leszek közutálat tárgya de akkor sem alázkodok meg.
Hogy nézel ki szerinted? Nem lehet, hogy nem gyökér voltál csak elfelejtettél egy napra alázatos, kedves, mindenkit kiszolgáló pipogya lenni? Ha jól néz ki az ember nincs semmi gond a gyökérséggel, jól tolerálják.
Itt az eltérő előjogokról van szó amelyek születésed pillanatában dőlnek el.
Ezért zavaró számomra egy ilyen rendszerben élni amelyiknek megannyi náci vonása van. Lehet ez utóbbi is kiül az arcomra és még csak ront a helyzetemen, de valamiért nem tudok úgy tenni mintha ez a jelenség ne létezne és ne zavarna.
" Én sem voltam mindig savanyú, rideg. Gyerekkorban kifejezetten kedves voltam, barátságos. Fiatal felnőtt korban is."
Csak megjegyzem így halkan, hogy az emberek nagyon-nagyon kevés százalékának van valós önkritikája. Ha most 100 embert random megkérdeznél az utcán, hogy milyennek tartja önmagát, garantálom, hogy 95 mondaná, hogy ő maga kedves. A való életben pedig ebből a 100 emberből mondjuk 8 aki valóban kedves.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy te abba ne legyél annyira beton biztos, hogy te mindenkivel kedves meg barátságos voltál, mert ezt te magad lehet hogy így érzed, viszont pontosan az emberi kapcsolatok fokmérője az, hogy milyen ember is vagy valójában. Ennek pedig semmi köze a külsőhöz. Okosnak is marha sok ember tartja magát pl ebben az országban, aztán a lakosság 90% hülye mint a s.gg...
Az azért elmondanám neked, hogy én rengeteg társaságban megfordultam, meg voltak emberek akiket esetleg nem kedveltem, sőt, olyan is volt hogy valakit nem hívtunk meg, de ez sosem kapcsolódott a külsőhöz. Ez szimplán ahhoz kapcsolódott, hogy például köpködött az utcán, vagy állandóan mindig oda kellett menni ahova ő akart különben sértődés volt a vége, vagy csak szimplán állandóan a balhét kereste. De olyan, hogy valakit nem hívtunk el mert nem szép vagy esetleg egyenesen ronda... Nem is értem...
A fejedben lehet léteznek ilyen és ehhez hasonló dolgok, de a valóság nem így működik. Szimplán elvárod, hogy pusztán a létezésed okán körülrajongjanak az emberek, és ha nem teszik, akkor kreálsz egy vélt indokot, és megmagyarázod még saját magadnak is, hogy ez pedig így van.
Nem véletlenül mondtam, egy pszichoterápia rád férne, mert olyan csőlátásod van, hogy az valami elképesztő.
"viszont pontosan az emberi kapcsolatok fokmérője az, hogy milyen ember is vagy valójában. Ennek pedig semmi köze a külsőhöz"
Semmi.
"Az azért elmondanám neked, hogy én rengeteg társaságban megfordultam, meg voltak emberek akiket esetleg nem kedveltem, sőt, olyan is volt hogy valakit nem hívtunk meg, de ez sosem kapcsolódott a külsőhöz. Ez szimplán ahhoz kapcsolódott, hogy például köpködött az utcán, vagy állandóan mindig oda kellett menni ahova ő akart különben sértődés volt a vége, vagy csak szimplán állandóan a balhét kereste. De olyan, hogy valakit nem hívtunk el mert nem szép vagy esetleg egyenesen ronda... Nem is értem..."
Talán mert létezik egyfajta társadalmi elkülönülés. Nem állítom, hogy ronda emberek nem élnek társasági életet, de nem azokkal, és jellemzően nem olyan formában, mint szerencsésebb embertársaik.
"Szimplán elvárod, hogy pusztán a létezésed okán körülrajongjanak az emberek, és ha nem teszik, akkor kreálsz egy vélt indokot, és megmagyarázod még saját magadnak is, hogy ez pedig így van."
A végére meg is született a diagnosztika. A kérdező minden bizonnyal egy borzalmas ember, a véleménye pedig szemétbe való.
33
“ Talán mert létezik egyfajta társadalmi elkülönülés. Nem állítom, hogy ronda emberek nem élnek társasági életet, de nem azokkal, és jellemzően nem olyan formában, mint szerencsésebb embertársaik”
Örülök, hogy nem csak én látom így ezt.
“ A végére meg is született a diagnosztika. A kérdező minden bizonnyal egy borzalmas ember, a véleménye pedig szemétbe való.”
Ezt honnan lehet kikövetkeztetni? Senkivel nem voltam bunkó, nagyképű, sértő stb.
Csak észre mertem venni, hogy van genetikai apartheid a tárdadalmunkban és a csúnyábbak hátrányos megkülönböztetése hallgatólagosan elfogadott
Sem a kérdezőt, sem a 33-as válaszolót nem láttam még, szóval fogalmam sincs hogy néznek ki, de hogy cseppet sem csodálkozom, hogy egy társaság sem tart igényt rátok, az szerintem nem meglepő 😊
Annál fárasztóbb nincs, mikor valaki a valódi problémát nem látja, csak tolja ugyanazt a hülyeséget amit a fejébe vett. Nos, ha nektek megnyugtatóbb az, hogy azért nem kiváncsi rátok a kutya sem mert rondák vagytok, akkor éljétek ezt az életet. Vannak menthetetlen emberek, ti ilyenek vagytok :)
35
Veled meg nyilvánvalóan az a gond, hogy GYIK hozzászólások alapján következtetnél a személyünket, viselkedésünket illetően.
Ez súlyos hiba pedig.
A csúnya emberekre meg valóban nem igazán kíváncsiak.
Aki mást állít elég nagy hazug.
36
Abszolút nem hiba. A hiba az volna, ha a külsőd alapján következtetnék a személyiségedre. Én nem az alapján következtettem, ennélfogva tőlem lehetnél akármelyik modell ügynökség vezető modellje, én ebből a csőlátásból nem kérnék. Legyen neked igazad 😊
38
Persze, csőlátás amikor nem tetszik az igazság :)
39
Hát neked nem tetszik, az nyilvánvaló. Nyilván könnyebb olyan dologra fogni a saját sikertelenséged az emberi kapcsolatok terén amin nem tudsz változtatni, mint önmagadnak beismerni hogy veled van a probléma, csak ugye akkor azzal szembe kellene nézni, és a végén kiderülne, hogy nem vagy te olyan f.sza csávó mint amilyennek képzeled magad. Nos, én ezzel együtt tudok élni, te meg ezzel a csőlátással kénytelen leszel együtt élni. Win-win
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!