Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Túl rendes vagyok a barátaimho...

Túl rendes vagyok a barátaimhoz, és ezt van, aki kihasználja?

Figyelt kérdés
Bulikban szeretem a barátaimat meghívni/behívni ebbe-abba, pl koktél, kaja, ilyenek. Megfigyeltem, hogy vannak, akik visszahívnak, de van olyan is, aki már szinte természetesnek veszi, hogy ha adok/veszek neki valamit, akkor azt nem kell viszonoznia. Fel se ajánlja, hogy akkor a következő kört ő állja, vagy bármi másra visszahív, neadj isten kifizeti, amit kap. Én meg az a típus vagyok, hogy ha viszek valamit buliba, legyen az mondjuk egy rendes cigi (nem sima), akkor abból adok a többieknek is, csak ezt sokan már annyira megszokták, hogy minden buliban/találkozásnál, ha van nálam, természetesnek veszik, hogy abból kapnak ingyen. Nem egy esetről van szó, hanem már legalább 5-6ról. Ugyanez elmondható a piával is, ha pl többen iszunk, és rendelek egy kört az asztalnak, nem mindenki szokott visszahívni, sőt, ha nagy a társaság és haverok is vannak (nem csak barátok), akkor többen nem szoktak, mint igen. Nekem ehhez nem lenne bőr a képemen. Mindenesetre elég fura mentalitás, de valszeg én vagyok madárnak nézve, gondolják van pénzem elég, úgyhogy majd megcigiztetem/megitatom őket. Lehet abba kéne hagynom a jótékonykodást, mert az tény, hogy én tehetek róla, hogy idáig jutottunk, csak az a baj, hogy túl jószívű vagyok, és a pillanat hevében bármelyik barátommal megosztók bármit, csak aztán jól esne, ha néha viszonozva is lenne. Szerencsére ez a viselkedés nem az összes barátomra jellemző, mert van aki tényleg visszahív, ha úgy adódik, viszont van, aki soha semmire nem hívott még meg. Mit gondoltok? Nekem kéne változtatnom? Csak ha meg kérnek valamimből, akkor mit mondjak? Elég kínos lenne nemet mondani.

2022. júl. 9. 18:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy magamtól sosem szólok, hogy akkor 1000ft lesz, vagy mit tudom én, mert nem nagy összegekről van szó általában, csak ha már összeszámolom, akkor nem is kevés.
2022. júl. 9. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne kínos nemet mondani, és csak annak mondj aki sose hív semmire. Aki szokott azt hívd ugyanúgy, aki nem azzal meg fejezd be, szerintem ennyi alkalom után már kiderült hogy ki az aki csak kapni szeret, de bele se gondol hogy vissza kéne adni. Attól még jószívű maradsz ha nem hagyod hogy visszaéljenek vele és kiállsz magadért.
2022. júl. 9. 19:02
 3/4 anonim ***** válasza:
76%

Nem rendes vagy, hanem hülye. Akkor lennél rendes, ha nem várnál semmit cserébe, így ez csak egy mód nálad hogy benyalj másoknak.

A meghívás, mint a neve mutatja, az hogy fizetsz valamit a másiknak. Sehol nincs megírva, hogy vissza kell adnia bármikor, nem ezért hívtad meg. Ettől nem lesz kcsög, hisz nincs ilyen szerződés, hogy neki is meg kell hívnia téged. Mi értelme is lenne? Olyan mintha mindenki a magáét fizetné akkor, csak eljátszanátok a gavallért.

Ha ez ennyire zavar, akkor ne fizess másoknak, vagy csak olyat hívj meg aki szokta viszonozni.

2022. júl. 9. 19:44
 4/4 A kérdező kommentje:

#2 köszönöm, valószínűleg ezt fogom csinálni. :)

#3 🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱

2022. júl. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!