Barátnőm belépett a Foreverbe, azóta nem hagy békén ezzel, hogy mondjam meg neki, hogy engem hagyjon békén ezzel, de ne bántsam meg nagyon?
Csóri, rájött, hogy a piramisjátékok nem olyan jók, mint kívülről tűnnek.
Amit tehetsz az az, hogy türelmes maradsz és értésére adod, hogy megérted az ambícióit, támogatod abban amiben tudod, de nem óhajtasz ilyen fura üzletekbe.
Egyébként pontosan mi ez a forever? Nem hangzik túl bizalomgerjesztőnek,, gondolom valami MLM amivel bepalizzák aki alkalmas rá:S
1-es:
Persze!
FLP vagyis Forever Living Products. Örök élet termékek. Jó, nem?
Természetesen MLM-rendszerben működik. Mindenféle táplálékkiegészítőket meg egyéb egészséggel kapcsolatos dolgokat terjeszt.
*hogy nem fog leszállni rólad
bocsánat
Kezeld aszerint mintha valami szekta szippantotta volna be. Kevésbé szélsőséges ugyan, de nagyon hasonló módszerekkel operálnak ezek a csoportok.
Légy vele türelmes, akár a 10. beszervezési kísérletet is hidegvérrel, higgadtan utasítsd el, következetesen és azonnal. Ha fontos a barátságotok akkor még 2 dolgot megtehetsz, az egyik a türelmes várakozás, a többség idővel kiábrándul ebből, főleg ha látványosan veszteséges és nem jön a siker, de ez néha évekbe is beletellik. A másik pedig hogy rásegítesz erre a folyamatra, nem túl erőszakosan inkább finoman cikkeket vagy írásokat küldesz az efajta piramisjátékok működéséről neki, próbálva felébreszteni. Ez amúgy eléggé kétélű mert tényleg rendesen zajlik az agymosás a másik oldalról, és simán ellenségnek, lehúzónak, hitetlenkedő kicsinyes álomtolvajnak képesek beállítani az ilyen tényeket közlő ismerőseiket is a beszervezetteknek. Szóval ezzel a módszerrel csak óvatosan és okosan.
Engem legjobb barátnőm hitgyülekezetben akart beszervezni.
Én elfogadtam,hogy ők járnak vasárnap gyülekezetben,meg azt is,hogy ők ebben hisznek. Alapvetően nem nagyon volt téma ez a barátságunkban csak az elején erőltette. Egyszer elmentem vele jófejségből. Majd ott valamit csináltak ki kellett állnom, beszélt a pásztor stb Kérdezték,hogy éreztem valamit?? mondom semmit :D MIndenki nézett nagyokat..
Párszor mikor felhozta, úgy kiforgattam az egészet,hogy aztán nem volt kedve velem erről beszélni. Barátság megmaradt,de tudta velem erről nem beszélhet főleg nem téríthet meg. Megmondtam azt is,hogy vagy ő is elfogadja,hogy ebben nem hiszek vagy hagyjuk a barátságot. Ezeket a dolgokat beszélje meg az ottani barátnőivel. Onnantól fullra jeggelte a témát,de az egész család mikor ott voltam :D
Szerintem mond meg neki ha megbántod megbántod meg 15 éves kapcsolat ide vagy oda. Állandóan ezzel bacogat az nem túl kellemes dolog.
Őszintén mond el neki,hogy neked van munkád amit szeretsz más nem érdekel, csinálja ha ő neki tetszik. Fogadja el,hogy te ezzel nem szeretnél foglalkozni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!