Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátnőm belépett a Foreverbe,...

Barátnőm belépett a Foreverbe, azóta nem hagy békén ezzel, hogy mondjam meg neki, hogy engem hagyjon békén ezzel, de ne bántsam meg nagyon?

Figyelt kérdés
15 éve ismerem ezt a lányt, azóta vagyunk barátnők. Nem legjobb barátnők, de folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és mindig tud(t)unk egymásról. Pár hónapja belépett a Foreverbe, azóta nyomatja a "megváltozott az életem, sikeres üzletasszony leszek" dumát, amiről egyébként is megvan a véleményem de nem akartam letörni a lelkesedését. Mikor beszélgettünk, udvariasságból (és mert erre terelte a beszélgetést is) kérdeztem felületesen, hogy még mindig tetszik-e neki stb. Erre felajánlotta, hogy én is lépjek be, így munkatársak is lennék. Először csak tereltem, de nem vette (vagy nem akarta) észre venni, hogy ez engem nem érdekel. Aztán a következő alkalommal ahogy ez felmerült megmondtam neki, hogy nem hinném, hogy ez a munka nekem való. Aztán elment a férjemhez- aki fodrász és akinél korábban sosem járt-, hajat vágatni, ott is elkezdte mondani, de ő kerekperec megmondta neki, hogy nem élnénk a lehetőséggel. Aztán úgy nézett ki, hogy megértette, de most ismét írt nekem egy üzenetet ezzel kapcsolatban, most viszont már felidegesített ezzel és nem tudom, hogy hogyan értessem meg vele, hogy egy életre hagyjon ezzel békén. Egyébként mióta anyukák lettünk egyre inkább eltávolodtunk egymástól, illetve inkább ő tőlem. És baromi rosszul esett, hogy mikor be akart szervezni, akkor hirtelen 2 naponta felhívott, hogy érdeklődjön utánam, utána megint semmi. Ennek ellenére nem szeretném őt megbántani, csupán csak azt, hogy ne tegyen tönkre egy 15 éves kapcsolatot.
2022. jún. 12. 23:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Csóri, rájött, hogy a piramisjátékok nem olyan jók, mint kívülről tűnnek.

Amit tehetsz az az, hogy türelmes maradsz és értésére adod, hogy megérted az ambícióit, támogatod abban amiben tudod, de nem óhajtasz ilyen fura üzletekbe.

Egyébként pontosan mi ez a forever? Nem hangzik túl bizalomgerjesztőnek,, gondolom valami MLM amivel bepalizzák aki alkalmas rá:S

2022. jún. 13. 00:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es:

Persze!

FLP vagyis Forever Living Products. Örök élet termékek. Jó, nem?

Természetesen MLM-rendszerben működik. Mindenféle táplálékkiegészítőket meg egyéb egészséggel kapcsolatos dolgokat terjeszt.

2022. jún. 13. 01:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen agymosottakkal nem tudsz mit tenni. Nekem két hosszabb barátságom is ráment ilyenre, mindkettő MLM-es lett és teljesen elferdült a személyiségük. Már semmi másról nem akartak beszélni. A végén teljesen eltávolodtunk egymástól, mert az agyamra mentek.
2022. jún. 13. 06:38
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Facen van egy ilyen "emberek MLM-es aurával csoport" ahova az ilyen embereket rakják ki, mikor valakit kétségbeesetten be akarnak szervezni. Ebből a csoportból annyit tudtam meg, hogy egyrészt van ezeknek egy mentoruk aki nap végén mindig teletömi a fejüket, hogy de majd biztos sikerül embereket beszervezni csak még keményebben kell dolgozni, nem szabad feladni, a siker fejben dől el, stb. Másrészt a bekerülésnek feltétele (ha jól tudom) egy kezdő csomag vásárlása, ami lehet akár több mint 100 ezer Ft is. Ezt ők úgy hirdetik mint wgy "befektetés". Viszont amíg nem szervez be x embert maga alá, egy garast se kap vissza ebből a pénzből. Ha ezeket a dolgokat összeveted akkor sajnos sanszos, hogy fog leszállni rólad, a barátságnak pedig lőttek :(
2022. jún. 13. 07:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

*hogy nem fog leszállni rólad

bocsánat

2022. jún. 13. 07:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
"Tisztelem, hogy felvállaltál egy hivatást, egy nézetet a társadalom jobbítása érdekében, de meg kell értened, hogy nekem más a gondolkodásmódom, emiatt ne keresztezzük egymást. Ettől függetlenül bármi mással kapcsolatban szívesen beszélgetek veled, de ezt hagyjuk".
2022. jún. 13. 08:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kezeld aszerint mintha valami szekta szippantotta volna be. Kevésbé szélsőséges ugyan, de nagyon hasonló módszerekkel operálnak ezek a csoportok.

Légy vele türelmes, akár a 10. beszervezési kísérletet is hidegvérrel, higgadtan utasítsd el, következetesen és azonnal. Ha fontos a barátságotok akkor még 2 dolgot megtehetsz, az egyik a türelmes várakozás, a többség idővel kiábrándul ebből, főleg ha látványosan veszteséges és nem jön a siker, de ez néha évekbe is beletellik. A másik pedig hogy rásegítesz erre a folyamatra, nem túl erőszakosan inkább finoman cikkeket vagy írásokat küldesz az efajta piramisjátékok működéséről neki, próbálva felébreszteni. Ez amúgy eléggé kétélű mert tényleg rendesen zajlik az agymosás a másik oldalról, és simán ellenségnek, lehúzónak, hitetlenkedő kicsinyes álomtolvajnak képesek beállítani az ilyen tényeket közlő ismerőseiket is a beszervezetteknek. Szóval ezzel a módszerrel csak óvatosan és okosan.

2022. jún. 13. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Engem legjobb barátnőm hitgyülekezetben akart beszervezni.

Én elfogadtam,hogy ők járnak vasárnap gyülekezetben,meg azt is,hogy ők ebben hisznek. Alapvetően nem nagyon volt téma ez a barátságunkban csak az elején erőltette. Egyszer elmentem vele jófejségből. Majd ott valamit csináltak ki kellett állnom, beszélt a pásztor stb Kérdezték,hogy éreztem valamit?? mondom semmit :D MIndenki nézett nagyokat..

Párszor mikor felhozta, úgy kiforgattam az egészet,hogy aztán nem volt kedve velem erről beszélni. Barátság megmaradt,de tudta velem erről nem beszélhet főleg nem téríthet meg. Megmondtam azt is,hogy vagy ő is elfogadja,hogy ebben nem hiszek vagy hagyjuk a barátságot. Ezeket a dolgokat beszélje meg az ottani barátnőivel. Onnantól fullra jeggelte a témát,de az egész család mikor ott voltam :D

Szerintem mond meg neki ha megbántod megbántod meg 15 éves kapcsolat ide vagy oda. Állandóan ezzel bacogat az nem túl kellemes dolog.

Őszintén mond el neki,hogy neked van munkád amit szeretsz más nem érdekel, csinálja ha ő neki tetszik. Fogadja el,hogy te ezzel nem szeretnél foglalkozni .

2022. jún. 14. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
gyászold el a barátságot, és szakíts meg vele minden kapcsolatot. mostmár nem a barátja vagy, csak egy potenciális pénzszerzési lehetőség, és ez már nem fog más irányba változni.
2022. jún. 14. 23:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ... És igazatok is van. Ez már biztos, hogy nem lesz olyan mint volt. Nekem ebben az a durva, vagy hihetetlen (lehet azért mert nem látok bele ebbe az mlm világba), hogy attól, hogy nekem lesz egy új munkahelyem a társas kapcsolataimra ez nincs hatással. Illetve a másik amit nem értek, hogy ha még el is kezdenék ilyen munkát csinálni, az biztos, hogy közeli ismerőseimet, barátaimat kihagynám ebből és max 1x megkérdezném, hogy ez érdekli-e, ha azt érezném, hogy nem akkor semmi gond, ráhagyom. Hogy miért kell ennyire idegesítően tukmálni meg nyomni ezt a dolgot? Bennem ne pénzkereseti forrást lásson már, hanem a barátnőjét. Most új "barátokat" talált- a foreverös mű katársai személyében, akik nyomatják neki, hogy mennyire szupi minden, és ő is milyen kivételes meg csodálatos ember. Egészen addig amíg tolja ezt a szekeret, aztán hipp hopp eltűntek majd...
2022. jún. 15. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!