Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is depressziós a...

Szerintetek is depressziós a barátnőm?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, aki mindig is sokat foglakozott magával. Szeret a középpontban lenni, mindennek róla kell szólnia, ha beszélünk valamiről, mindig kizoneol, amikor nem róla van szó. Ez nyilván vicces, de egy idő után fárasztó.

Üzeneteknél is azt csinálja, hogy kábé semmire se reagál napokig. Próbálok vele programot szervezni, és úgy sunnyogja el, hogy nem reagál rá, meg se nézi az üzenetet. Aztán úgy indít témát, mintha mi se történt volna.

Most is ez volt, hogy feldobtam egy koncertötletet, ahova régóta szeretnék menni. Én vele pár hónapja elmentem egyre, ahova ő akart, szóval gondoltam ő is eljönne majd velem, de meg se nézte, csak három nap múlva. Ignorálta az üzenetem teljesen, szó szerint nem is reagált rá semmit, csak elkezdte mondani hogy nem akarok e animét nézni, mert neki ahhoz van kedve. Mivel nem válaszoltam semmit (ami tőlem szokatlan) küldött még egy üzenetet, hogy szerinte depressziós, és azért nem tud válaszolni üzenetekre. Szóval most meg lelkizni is akar, és amit én szeretnék az megy a kukába.

Jogosan vagyok kiakadva? Nem ismerem a depresszió tüneteit, de eddig erről nem mondott semmit. Nyilván nem lehetek egy érzéketlen tahó, és jegyezhetem meg hogy szarul esik, amit csinál, mert most ő van rosszul, és ilyenkor gondolom nem vonható felelősségre. De ez már egy ideje tart és akárhányszor mondom, hogy ez rosszul esik nekem valahogy lesöpri, hogy mentális beteg. Eddig az ADHDjára hivatkozott (amit csak ő gondol, hogy van, de nem diagnosztizálták vele meg semmi). Ez tényleg mentség arra, hogy csak rólad legyen szó? Meg hogy nem is próbálkozik, csak szarik a barátaira? Kezd nagyon elegem lenni belőle.

18 lány

2022. máj. 24. 19:39
 1/1 anonim ***** válasza:
47%
Dehogy beteg. Mármint beteges, amit művel, de nem betegség. Hülyére vesz amúgy. Dobd a francba. Nyilván megmondhatod neki rendesen, hogy meguntad, ez nem barátság, hogy ő baszik rád, s nincs semmi baja, ezt tudod jól. Hátha észhez tér és majd másnál okosabb lesz. De te engedd el. Ilyen emberekbe nem fektetünk energiát, mert sehova nem vezet, csak kikészít téged. Jogosan vagy kiakadva.
2022. máj. 24. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!