Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyit "illik" adni egy...

Mennyit "illik" adni egy baratnak az eskuvojen?

Figyelt kérdés

Most kerultem bele egy kapcsolatba es a paromnak a volt osztalytarsanak lesz nyar vegen az eskuvoje. En csak latasbol ismertem ot, ok viszont a gimiben is baratok voltak es azota is tartjak a kapcsolatot, neha osszejarnak, pedig mar 6 eve erettsegiztek. Addig gondolom en is jobban meg fogom ismerni ot. Eddig csak rokonnak az eskuvojen voltam es mindig a szuleim fizettek, nem en.

22 eves lany

2022. márc. 23. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%
Kapna ajándékot, anyagi lehetőségek és a kapcsolat szorosságának függvényében. Nem, pénzt nem. Én sem fogom azt mondani, hogy nem kérem a vacsorát, mert otthon jobbat eszek, inkább adják ide az árát.
2022. márc. 23. 20:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Kezzel keszitett ajandekra gondoltunk, hogy csinalunk valamit, amirol a baratsaguk szol, de mellette nyilvan boritekot adnank
2022. márc. 23. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Amennyit rád költenek
2022. márc. 23. 20:23
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Attól függően, hogy mennyire jó barátok, 20-30 ezer körül…

Meg az se mindegy, milyen drága az esküvő kb (terembérlés, rendelt étel vagy falubeli asszonyok főznek stb.)

Ha emellé még jön kis ajándék is, ez bőven elég.

2022. márc. 23. 21:01
 5/11 anonim ***** válasza:
53%

De ha esetleg tényleg nagyon jó barátok és jó anyagi helyzetben vagytok, akár 50+ ezer is lehet.

Viszont mivel te nem ismered igazából, meg nem olyan régóta vagytok együtt pároddal, nem kell fele-fele arányban fizetnetek ezt az összeget, sőt…

2022. márc. 23. 21:04
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Én régebben azt hiszem adtam 20-at is, de volt, hogy 50-et is. Attól függött, mennyire közelinek éreztem az illetőt, vagy kicsit épp milyenem volt. Egy 30-at, ha ketten adtok, az szerintem korrekt.
2022. márc. 29. 07:47
 7/11 A kérdező kommentje:
En is ilyen 30-40 re gondoltam, csak azt hittem az keves.. Szuleimmel mikor mentunk eskuvore, pl keresztanyam eskuvojere, akit anyum keresztelt, nekik 220at adtunk 4 fo de az az o gyerekuk kereszteloje+az o eskuvojuk volt egyben
2022. márc. 29. 09:35
 8/11 anonim ***** válasza:
30-40 bőven elég így, hogy szinte nem is ismered. Persze ha emiatt hónapokig nélkülöznöd kell, nyugodtan lehet kevesebb is!
2022. márc. 29. 13:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt érdemes figyelembe venni, hogy mennyi lehet nagyjából az egy főre eső ellátás költsége a rendezvényen - annál nyilván illik többet adni, hogy maradjon nekik is. Kérdezd meg a barátodat is, ő mennyit gondol kettőtök részéről, beszéljetek a szüleitekkel is. A sok válaszból majd szépen kijön, hogy mennyi lenne a korrekt.
2022. márc. 30. 08:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha 3 milliót koltottek az esküvőre, és 200 ember lesz ott, akkor a 3 milliót elosztod 300az és kijon az 1 főre jutó összeg amit illik adni.

Ez csak egy példa, de így szoktak.

2022. márc. 30. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!