Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van ilyen kevés barátom...

Miért van ilyen kevés barátom és mit tehetnék annak érdekében, hogy több legyen?

Figyelt kérdés

Gimis lány vagyok és viszonylag extrovertáltnak tartom magam, de az emberek sosem nyitnak felém, még akkor sem, ha én már megtettem a magam kezdeményezését. Van egy szűk baráti köröm, kettővel belőlük sajnos csak iskolában beszélek (a sulin kívüli programokat általában lefújják, ritka ha jönnek), egy viszont nem fújja le, de nem is hív el sehova. Suliban eljárok ilyen-olyan szakkörökre, ahol szintén igyekszem az emberek felé nyitott lenni, beszélgetni velük, de ott is ugyanez folyik, ha én kezdeményezek, fogadják, ha nem, akkor hozzám se szólnak. Amíg sportoltam, szintén így volt a társakkal. Egyik ilyennel sem jutok odáig, hogy valami programra elhívjuk egymást, ők inkább csak ilyen ismerősök.

Tehát így összefoglalva kb annyi lenne, hogy ezek mind egyoldalúak.

Mit tehetnék azért, hogy ez változzon? Nagyon zavaró, hogy akármennyire próbálok nyitott lenni, érdeklődni mások felől, barátkozni, nem ér semmit.

2022. febr. 11. 20:32
 1/3 anonim ***** válasza:
22%
Írj nekem :)
2022. febr. 11. 20:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A nyitottság és a kedvesség csak egy adaléka a receptnek. A másik fele, hogy te magad legyél érdekes. Amit mutatsz mások felé abban az X percben, órában tudjanak rád felnézni mások. Váltson ki a személyiséged, egyéniséged egy olyan kiváncsiságot az emberekből, hogy akarjanak veled beszélgetni.

Ezalatt nem azt értem, hogy kezdd el fényezni magad meg felvenni nemlétező szerepet. Hanem nagyjából tedd magadban tisztába, hogy milyen előnyös dolgaid vannak (hobbik, témakörök stb. amik érdekelnek és lássák a többiek, hogy valamiben expert vagy.

Vagy ha nem is materiális dolgokkal akarsz/tudsz kitűnni, akkor lehet olyan kommunikációt is alkalmazni, ami úgymond lehengerli őket és jól érzik magukat a társaságodban, és mégtöbbet akarnak a társaságodban lenni.

Onnan fogod pontosan megtudni, hogy mire gondolok ezek alatt, ha megfigyeled azokat az embereket, akikre te felnézel vagy kíváncsi vagy. Megfigyeled, hogy pontosan mi az ami "vonz" bennük és mi az ami miatt akarsz velük "lógni". Ha ebből kiindulsz, te is tudsz egy saját kis "várat" építeni. Márpedig nem tűnsz egy unalmas embernek, biztosan vannak dolgaid amiket ki tudsz emelni magadban a külvilág számára.

2022. febr. 12. 02:08
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Szia, idősebb pasi vagyok. Negyvenes.

Szívesen baratkozok emberekkel, veled is, ha megfelel, írj nekem Priviben

2022. febr. 12. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!