Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért érzem úgy, hogy elveszte...

Miért érzem úgy, hogy elvesztem a régi személyiségem?

Figyelt kérdés

Régen optimista, energikus, derűlátó lány voltam.

Gimibe kerültem, és lettek barataim, aztán azokról a "barátokról" kiderült, hogy nem is igazi barátok, és hátba támadtak. Egy igaz barátom maradt akkor abban az osztályban. Ez eléggé nagy pofon volt nekem, akkor is, ha nem hangzik annyira durván, de én nagyon rosszul éltem meg, bár tény, hogy érzékenyebb/érzelgősebb típus vagyok.

Az önbizalmamból, ez nagyon sokat elvett, az életkedvemről nem is beszélve..

Múltkor találkoztam a volt iskolákból a barátaimmal. Akkor újra úgy éreztem magam, hogy nagyon boldog vagyok.

Amikor aznap hazamentem, akkor eszméltem rá arra, hogy nekem ők nagyon hiányoznak. Azóta, az új iskolákban próbálok új barátokat szerezni, és azt veszem észre, hogy egyre többen keresik a társaságok. Ennek örülök. De. Valahogy nem tudok velük olyan jókat röhögni, mint a régi sulis barátokkal. Amikor mond az egyikőjük mond egy viccet, nevetek. De az nem őszinte nevetés. És valamiért az embereket mindig a régi barátaimhoz hasonlítom, ami tudom hogy nagyon gáz..

Van olyan nap, amikor egyszerűen nincsen kedvem kommunikálni egy emberrel sem. Egyszerűen túl fárasztó. Van, hogy egyszerűen nem tudok mit mondani egy beszélgetésben, pedig tudnék hozzászólni a témához, de egyszerűen nem szeretnék. Mintha nem lenne erőm hozzá.

Mostanában egyre többször fordul elő, hogy láthatatlan szeretnék lenni. Csak ne vegyen észre senki.

Múltkor, ültem a buszon, és ezen gondolkoztam, és hirtelen megfogalmazódott bennem az a kérdés: Hová tűnt az a régi optimista lány, aki szeretett viccelődni, tele volt önbizalommal, és pozitív energiával? Mi lett ezzel a lánnyal, aki valaha én voltam?

Alapvetően nagyon stabil vagyok idegileg, és ezért nem nagyon mutatom ki azt ha szomorú vagyok, ha sírok. Ezért nem beszéltem erről még senkivel, de nagyon nem is terveztem.

Lehet, hogy csak túl reagálnám? Lehet hogy csak hozzátartozna ez is a kamaszkorhoz?

Veletek is történt hasonló?

Bocsi, hosszú lett. Köszi, ha elolvastad, a tanácsodat meg még jobban megköszönöm!

2022. jan. 17. 21:54
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Nem történt nagy dolog csak szimplán lassan felnősz. Ezen mindenki átesik...a mostani énem a régivel még csak köszönő viszonyban sincs, konkrétan egy másik ember az aki mondjuk 18 évesen voltam. Én is folyton buli, haverok, csajok, baromkodások, életvidámság meg minden...most már annak is örülök ha egyedül vagyok, egy nyugis nap után, vagy elszívok egy jointot valamelyik haverommal.

Egyszóval csak komolyabb lettél. 29f

2022. jan. 17. 22:00
 2/3 anonim válasza:
26%
teljesen egyetértek az egyes számú válaszolóval.
2022. jan. 17. 22:10
 3/3 anonim ***** válasza:
79%

Korral jár.

Egészséges módon szerzed a tapasztalataidat, emberismeretre teszel szert.

Eközben a különféle közegekben, élethelyzetekben folyamatosan megismered önmagadat.

Te most leírtad azt a folyamatot, amit minden tini megél, mígnem egyszer csak felnőtté válik.

Ezek a tapasztalatok, amiket leírtál, megerősítenek.

Nem érzelmileg kell értékelni elsősorban (persze az elkerülhetetlen, hiszen kellemetlen, olykor kellemes csalódások, örömök érik az embert), hanem azt kell nézni, higy mit tanulták ezekből a helyzetekböl. Voltak -e előjelei, jelei, hogy csak te hitted, higy a másikkal jó barátok vagytok. Voltak-e jelei, higy a másik nem is olyan rossz ember, félreismerted, stb.

Ezek a tapasztalatok gyűlnek az emberben, és mikor felnőtté válik, jó esetben könnyebben kiszűri, hogy kivel lehet szorosabb barátsága, ki megbízhatatlan, ki az, akire lehet építeni, számítani.

Te most úton vagy a felnőtt érettség felé, ami olykor keserves, sokszor szép és élményteli.

Nem veszítetted el a személyiségedet, ha nem kibontakozik az, ami benned van. Megtanulod a jot megerősíteni, a rosszat elhagyni, tompítani.

Fel a fejjel!

2022. jan. 18. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!