Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek gáz ha van egy...

Szerintetek gáz ha van egy képzeletbeli barátom?

Figyelt kérdés
Tudjátok, nem igazán vagyok barátkozós típus. Egy nap kitaláltam egy képzeletbeli barátot. Azonnal boldogabb lettem, mintha tényleg létezne. Szerintetek ez gáz? Lehetőleg normális válaszokat kérek!
2022. jan. 13. 13:28
1 2
 11/11 Neked csak Laci ***** válasza:
A képzeletbeli barát nem attól van, hogy valaki elviselhetetlen. Viszont sokak szerint gáz, mivel pszichológia is 7 éves korig tartja csak egészségesnek őket. Az örömöt, bánatot, konfliktusokat sokféleképpen képesek vagyunk feldolgozni, és látszólag kézenfekvő és ártatlan dolog ehhez egy képzeletbeli barátot segítségül hívni. De tudni kell, hogy ez gyakran a megbolondulás egyik első jele, és ezért nem lehet mellette nyugodtan elmenni. Ilyenkor maga az elmébe beszűrődő betegség választja ezt a megoldást, mert az így bevont barát jogosan rendelkezhet tőled független önállósággal, amelyen keresztül az elmehasadásos állapot könnyebben megtelepedhet a gondolkodásodban. Persze ez nem biztos, hogy így történik, csak jellemző. Ezért mindenképp meg kéne nézned, nézetned, nincs-e a barátnak létének valami mögöttes oka, vannak-e más jelek, amelyekből mélyebb összefüggés levonható.
2022. jan. 31. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!