Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha tudom, hogy valaki durva...

Ha tudom, hogy valaki durva párkapcsolati erőszak áldozata, kötelességem közbe lépni?

Figyelt kérdés

Ha olyan szintű az erőszak,hogy eszméletlenül fekszik az áldozat több órán keresztül, ha eltört már több bordája, ha a bántalmazó már megszúrta késsel és állandó a fenyegetettség, és nekem erről tudomásom van, akkor kötelességem cselekedni?

Az áldozattal volt több beszélgetésem, védi a bántalmazót és retteg a rendőrségi feljelentéstől. Én meg attól, hogy meg fog halni és nem tettem semmit. Mit kell tenni ilyen esetben?

2022. jan. 4. 23:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Keress neki menedéket (NANE Egyesület), minden módon győzködd a feljelentésről, és hogy te félted. Elvileg neked is jelentened kéne a rendőrségen, mert bűncselekmény, csak hát ugye nem bizonyítható az áldozat nélkül. De az orvosnak kötelessége jelenteni, ő nem mérlegelhet. Késszúrást nem lehet a véletlenül megbotlottam a lépcsőn-re fogni.
2022. jan. 5. 00:02
 2/3 anonim ***** válasza:
56%
Ha nem lépsz közbe, s meghal, elővesznek.
2022. jan. 5. 01:16
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Atz a baj, hogy hiába teszel te bármilyen feljelentést, bejelentést, túl sok mindent nem fognak csinálni az áldozat beleegyezése nélkül, max kimennek egyszer, és megkérdezik, hogy minden ok-e. De segíteni csak azon lehet, aki akarja, hogy segítsenek rajta. Esetleg a NANE jó megoldás lehet, biztos van pszichológusuk, aki tudna a barátnőddel beszélni a helyzetéről és rávilágítani, hogy előbb-utóbb az esti híradóban fog szerepelni.
2022. jan. 5. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!