Ha tudom, hogy valaki durva párkapcsolati erőszak áldozata, kötelességem közbe lépni?
Figyelt kérdés
Ha olyan szintű az erőszak,hogy eszméletlenül fekszik az áldozat több órán keresztül, ha eltört már több bordája, ha a bántalmazó már megszúrta késsel és állandó a fenyegetettség, és nekem erről tudomásom van, akkor kötelességem cselekedni?
Az áldozattal volt több beszélgetésem, védi a bántalmazót és retteg a rendőrségi feljelentéstől. Én meg attól, hogy meg fog halni és nem tettem semmit. Mit kell tenni ilyen esetben?
2022. jan. 4. 23:52
1/3 anonim válasza:
Keress neki menedéket (NANE Egyesület), minden módon győzködd a feljelentésről, és hogy te félted. Elvileg neked is jelentened kéne a rendőrségen, mert bűncselekmény, csak hát ugye nem bizonyítható az áldozat nélkül. De az orvosnak kötelessége jelenteni, ő nem mérlegelhet. Késszúrást nem lehet a véletlenül megbotlottam a lépcsőn-re fogni.
2/3 anonim válasza:
Ha nem lépsz közbe, s meghal, elővesznek.
3/3 anonim válasza:
Atz a baj, hogy hiába teszel te bármilyen feljelentést, bejelentést, túl sok mindent nem fognak csinálni az áldozat beleegyezése nélkül, max kimennek egyszer, és megkérdezik, hogy minden ok-e. De segíteni csak azon lehet, aki akarja, hogy segítsenek rajta. Esetleg a NANE jó megoldás lehet, biztos van pszichológusuk, aki tudna a barátnőddel beszélni a helyzetéről és rávilágítani, hogy előbb-utóbb az esti híradóban fog szerepelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!