Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek? Hogyan mondjam el...

Mit tegyek? Hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés

A hétvégéket mindíg a párommal töltöm, a hétköznapok a barátaimé.

Nem merem elmondani nekik azt hogy semilyen hétvégi programra nem megyek el, (már így is megkapom tőlük hogy leszarom őket) mert azt a párommal töltöm.

Nem szeretnék vitatkozni, és az a baj hogy mivel régebben elég sokáig kiközösítettek, mára már nem merek elmondani semmit se nekik mert inkább halgatok mintsem megint egyedül legyek.

Érzem hogy ez így nem jó.

2021. nov. 19. 07:16
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Így mondd el nekik:

"A hétvégéket mindíg a párommal töltöm, a hétköznapok a barátaimé."

Az meg milyen barátság, ahol ezért kiközösítenek?

Apácák meg szerzetesek gyülekezete, hogy senkinek nincs párja?

Nekem inkább ne legyen egy "barátom" sem, mint ilyenek.

2021. nov. 19. 07:21
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit megzavart, hogy "párom" szót használsz, ez a fiatalokra nem jellemző :) Viszont írásod többi részéből kiderül, hogy vsz. nagyon fiatalok vagytok még, akik a szüleikkel laknak.

A ti korotokban nagyon fontos a barátság, s nem kis váltás átállni arra, hogy egyszer máshogy lesznek a dolgok, mint hogy mindig együtt lógtok. De egyszer vége ennek a szép korszaknak.

Mi pl. mindig együtt nyaraltunk egy nagy baráti társasággal, valaki mondta: na akkor jövőre! - én belül már tudtam, hogy nem lesz jövőre, mert dolgozni fogunk, megházasodunk, gyerek születik - mindenkinek volt már a levegőben valami ezek közül.

S lám, azóta sem nyaraltunk együtt, már nem is fogunk. Közösen együtt többé nem találkozunk, csak kisebb alkalmakon.

No de ez az élet rendje, hogy saját párod, családod legyen, és törődj a régi barátokkal, tarts majd a kapcsolatot, ahogy csak lehet. :)

Szóval: nem kell magyarázkodnod neki, egyszerű szavakkal mondd el, hogy a pároddal mész hétvégi programra, de a köv. szerdai pizzázást (most csak mondtam valamit) is nagyon várod. Ennyi.

2021. nov. 19. 07:49
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
És a pároddal együtt miért nem tudtok baráti programokat is szervezni? Ennyire nem bírják vagy mi van?
2021. nov. 19. 08:21
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

egy ido utan lehet hogy ki fogsz kopni a tarsasagbol, plane ha foleg hetvegi programokat csinaltok, hiszen akkor tobben ernek ra munka meg tanulas mellett.

miert nem viszed neha a parodat a barataiddal valo programokra ?

2021. nov. 19. 11:36
 5/7 anonim ***** válasza:
vagy miért nem találkozol hétközben is a pároddal és tartasz néha hétvégén a barátaiddal? nekem nagyon életidegen lenne ez a rugalmatlan beosztás.
2021. nov. 19. 23:44
 6/7 A kérdező kommentje:

5.

A párom Szlovák nemtud hétköznap átjönni csak úgy. Dolgozik és sokat tanul éretségire.

Illetve szoktam vinni barátokkal közös programra, de kicsit introvertált. Ígyhát nemszeretném belekényszeríteni helyzetekbe.

2021. nov. 20. 05:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem barátaimmal, mindenki megértette csak 1 nem...
2021. nov. 20. 05:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!