Segítsek a depressziós haveromnak?
Az egyik "barátom" depressziós lett a nyáron és mostanság vagdossa magát, és eléggé magaalatt van. Hozzám fordult segítségéért, hogy csak bennem bízik és sírva mondta hogy mennyire nem akar élni, és azt kérte hogy beszéljek vele gyakran.
Minek is segítsek neki? Tavaly ősztől egészen tavasz végéig magányos és depressziós voltam én is. Én fordultam másokhoz segítségért, hozzá is gyakran, de viccet csinál belőlem többször is belém rugott. Mai napig nincsenek barátaim, hiába tekint annak. Én mindig mondtam h nem-e megyunk-e ide-oda, ement el velem sehová, nem is nagyon hívott el. Szükségem lett volna rá. Akkor én minek is segítsek?
Most komolyan, erre mi szükség van?..
Senki nem tudja átvenni a másik szenvedését. Mi ez a "ki lesz csinálva" duma, meg a gyűlölet, Nincs elég xar az életben így is? A haveros sem véletlenül szenved.
Nem, nem vagy köteles segíteni neki. De miért hívod barátodnak? Próbáld meg inkább rendbe rakni az életed, és nem más nyomorultak kicsinálásával foglalkozni kicsinyes bosszúkkal. Tényleg nincs jobb elfoglaltásg, vagy ami örömet is okoz?
Ha nem igazi barátod, akkor szimplán zárd ki az életedből, és lépj tovább az idióta játszmák helyett. Felesleges más nyomorát akarni meg várni, főleg ha az is szenved. Többet érnél, ha a fókuszt máshova helyeznéd. Viselkedj és cselekdj őszintén, vállald fel nyugodtan, hogy cserbenhagyva érezted magad miatta, mert mikor hozzáfordultál nme vett komolyan.
És vállald azt is, hogy nem tartod a barátodnak. Légy önazonos, sokkal jobb érzés lesz. ÉS ha ignorálni akarod, ignoráld, de tényleg annyi saz*r történik az életben, hogy ez most ilyen prior fontos dolog?..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!