Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi tegyek, mit mondjak a...

Mi tegyek, mit mondjak a barátomnak?

Figyelt kérdés

Nagy bajban vagyok. A barátommal nemrég vagyunk együtt. Az exem az egyik haverja. Ezzel nem is lenne baj, megbeszélték, az exemet nem zavarja. Már régen szakítottunk. Nem volt jó kapcsolat, nagyon sokat szenvedtem. Ezt a barátom nem tudja, mert nem akartam rosszat mondani a haverjáról soha.

Viszont kezd pár dolog kiderülni a megnyilvánulásaimből. Nincsenek konkrétumok, de látja rajtam, hogy ha valami régi sérelem miatt elszomorodok. Próbálom nem kimutatni, de nem mindig tudok uralkodni magamon.

Most pedig úgy látom, mintha valami feszültség lenne köztük (sokszor találkozunk, mert egy a baráti társaság). Ha így van, biztosan el fogja nekem mondani a barátom, mert mindig mindent elmond.

És nem tudom, ha esetleg panaszkodni fog rá, akkor mit mondjak neki? Nem akarom elmondani a régi dolgokat, mert nem szeretném szidni a háta mögött az exemet, mert mégiscsak a haverja.

Tényleg tönkre tett lelkileg annak idején, nagyon sokat bántott mentálisan. Most boldog vagyok, imádom a barátomat. Ha nem lenne a haverja, már rég elmondtam volna neki, hogy min mentem keresztül.

Ilyenkor mi a megoldás? Ha rosszat mondok róla, azt hiheti, hogy ellene beszélek csak.

2021. okt. 7. 22:57
 1/2 anonim ***** válasza:
91%
Majd felnősz és megtanulod mint mindenki más, hogy nem jövünk össze az exek haverjaival, mert abból csak a baj van.
2021. okt. 7. 23:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Egyébként azóta is nagyon boldog vagyok, ők ketten pedig már nem is beszélnek egymással.

Nem martam el senkit senkitől, rájött magától, hogy nem teljesen úgy történtek dolgok, ahogy azt a haverja előadta.

2022. márc. 11. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!