40-50 éves kor között kötöttetek-e új barátságokat?
Van olyan jó ez a baratság, mint egy 20 évesen kötött?
Kerlek, írd le a tapasztalataidat! Köszönöm.
De igen, lehetnek tartósak, életre szólóak. Noha a legidőtállóbb barátságok gyermekkorban szövődnek, ezek huszonéves korban általában parlolópályára kerülnek, amikor a fontossági sorrendben a fajfenntartás lép az első helyre, akit addig a létfenntartás foglalt el. Normál esetben ilyenkor csajozunk, csalűdot alapítunk, gyereket nevelünk. Aztán 40-50 éves korban, amikor a csemetéink már nem igényelnek állandó odafigyelést, és ráérünk magunkkal foglalkozni, felélednek az addig hamuban szunnyadó régi barátságok, és újak
is befigyelnek. Ezek már érett férfibarátságok, ahol mindkét fél tudja, mit kap és mit ad.
*parkolópályára
**fajfenntartás lép az első helyre, amit
***családot
Középiskolás barátnőmmel 34 éve barátok vagyunk. Mindkettőnknek családja van, gyerekekkel. Úgyhogy nem igaz, hogy nem tartósak.
Most 51 éves vagyok, és van egy 10 éves barátságom is. És mondhatom, hogy nem felszínes, tudom, ha éjjel kettőkor felhívom hogy segítség kell, azonnal jönne. Összejárunk családilag is, én is többször segítettem már nekik, és ők is "bizonyítottak" már.
Nem lógunk egymás nyakán, nem beszélünk napi szinten egymással, sőt talán heti szinten sem, mégis számíthatunk egymásra bármikor.
Szoktunk közös programokat szervezni, sőt már ők egymást is ismerik, épp tegnap voltunk mindannyian együtt bográcsozni a legrégibb barátnőméknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!