Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az utálatot, gyűlöletet úgy...

Az utálatot, gyűlöletet úgy igazán csak a csúnya emberek tapasztalják meg az életben?

Figyelt kérdés

Hogy lehet kiegyensúlyozottnak, kedvesnek maradni ha annyi gyűlöletet tapasztalsz?

A csúnya külső elkerülhetetlenül csúnya belsőhöz vezet ezen bánásmódok miatt?

2021. júl. 30. 12:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Igen kb ezt tapasztalom én is, amiket írtál kérdező. Akik ezt bagatelizálják, vagy vitatják(1,2,9-es válaszoló) azok valóban így gondolják és f1ngjuk sincs az egészről, csak ők így gondolják, hogy ez nem lehet igaz. Csúnya emberként a társtalálás lehetetlen, az életben való érvényesülés sokkal nehezebb, többet kell letenni az asztalra.
2021. júl. 30. 14:22
 12/20 anonim ***** válasza:
68%
A szépek is tapasztalják, csak embere válogatja, hogyan dolgozza azt fel.
2021. júl. 30. 14:22
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak az általános életfelfogás más nyugatabbra, hanem a problémákhoz való viszonyulás is. Arrafelé a terápia a megoldás kulcsa, errefelé szitokszó, mintha csak elmeháborodottaknak lenne rá szüksége.

Már rájöttek, hogy sokszor a problémát nem tudja egymaga kezelni az ember, segítség kell. Amint egy társadalom eljut odáig, hogy már nem tekinti gyengeségnek a segítségkérést és az egyénnek nincs szégyenérzete, mert terapeutához fordult, máris nagy lépést tettek a jobb életminőség felé.

Valahol el kell indulni.

2021. júl. 30. 14:35
 14/20 A kérdező kommentje:

12

A szépeknek talán több kompenzálás van. Például nagyokat szexelhetnek, elmehetnek buliba, szórakozni, ahol mindenki kíváncsi rájuk és ismerkedni akar velük. Ennek pedig brutális hatása van az egóra, önbecsülésre. Ha 100 emberből 95 fut utánad akkor nem nagyon fogsz arra 5-re fókuszálni aki esetleg ellenséges, sőt irigy nyomoréknak fogod őket tartani, mert a többség megadja neked a szükséges visszacsatolásokat.

2021. júl. 30. 14:52
 15/20 anonim ***** válasza:
23%

Azt viszont el kell ismerni, hogy a szépséggel járó előnyökért sokszor igen magas árat kell vagy kellene fizetni. Ugyanis nem azt fogják nézni, hogy te milyen okos vagy, jó munkaerő, szórakoztató társaság, hanem a külsődet.

Ha pedig nem adod oda magad, akkor rögtön jön a durcizás és a hátrányos megkülönböztetés.

Elég csak a szereposztó díványokra gondolni: vagy lecummantod a vén producert, vagy nem kapsz munkát a szakmában.

Felvesznek a munkahelyre, aztán nyomul rád a főnök, mert feljogosítva érzi magát a testedre. Ha nem adod, kirúgnak.

Ezen kívül bármit is érsz el az életben, azt fogják mondani, hogy csak a tested miatt kaptad és biztos sokat térdeltél azért, hogy odáig eljuss.

Vagy egyszerűen csak nem vesznek komolyan, mert előítéletesek.

De az sem lehet egy leányálom, hogy kisiskolás korodban már középkorú fószerek zaklatnak, mert korán érő típus vagy. Esetleg nem tudsz úgy végig menni az utcán, hogy ne kapnál kéretlen megjegyzéseket vagy ne kezdene üldözni a szerelmével valami titkos imádó.

A szépségnek is megvan a maga keresztje.

2021. júl. 30. 15:07
 16/20 anonim ***** válasza:
#14, nem kell ahhoz extrém módon szépnek lenni. Átlagos barátnőim is így élnek (bár lehet, hogy 100-ból csak 50-60 pasi fut utánuk), ráadásul a "túlzó" szépséggel kapcsolatos hátrányokat sem kell viselniük, nem CSAK a külsejük miatt kedvelik őket.
2021. júl. 30. 15:14
 17/20 anonim ***** válasza:

Világ életemben csúnya voltam, már kamasz koromban elkezdtem csúnyulni. Minden kamasznak pattanásos az arca, de az enyém brutális volt, semilyen kezelés nem használt, a nyomait ma is viselem, de nem is ez a lényeg.

Nekem az volt/lett a szerencsém, hogy erős testalkatú férfi lettem, ezért ha volt is az irányomba gyűlölet, az csakis titokban, a hátam mögött. Nyíltan nem nagyon piszkáltak.

Csúnya-e a belsőm? Nem tudom, inkább olyan cinikus vagyok. Talán azért nem hagyott bennem mély nyomot a csúnyaságom, mert pl ha nagyobb kamasz, vagy fiatal koromban beszólt valaki, azt el tudtam rendezni.

2021. júl. 30. 15:27
 18/20 A kérdező kommentje:

17

Én is erősebb voltam mint az átlag, és bár próbálkozások voltak tipikus buta bullyktól, nem volt gondom a rájuk ijesztéssel. Nem ők voltak a fő ellenségeim, hiszen fizikai erőnlétben és önvédelmi reaktív agresszióban jól álltam. Inkább a sunyi, ravasz, intelligensebb emberek tettek több kárt mert szóban követték el a terrort, burkoltan de mégis érezhetően. A buta bully férfiak hamar befogadnak ki kiállsz egyszer kétszer magadért, de akik kifinomultabbak azoknak a szemében sosem leszel más mint egy marék feláldozható szhar akit szabad szivatni. Na ezekre a dolgokra már nem reagáltam fizikai erővel, agresszióval mert egyrészt nem tartottam helyénvalónak, másrészt felhasználták volna ellenem. Az ő szintjükre meg nem volt szándékomba lesüllyedni így tűrtem. De a legnagyobb megalázások mégis csak az ellenkező nemnél fordultak elő. Más férfiak befogadóbbak ha kis tökösséget mutatsz csúnyaságod ellenére. A nők viszont más tál. Őket kifejezetten idegesíti ha valaki túl férfias, tökös és nem megfelelően jóképű. Így elég undorral és megvetéssel viszonyultak hozzám, de a srác haverjaim gyakran mellém álltak és beszóltak nekik. Olyan is volt, hogy egyik lány osztálytársam hatalmas hisztit csapott csak mert mellé ültem egyik órára. :) pedig nem mellé hanem egy másik srác mellé de emiatt mellé is mert másik oldalamon meg ő ült. Szánalom :)

2021. júl. 30. 15:41
 19/20 anonim ***** válasza:

18, most hogy így mondod, valóban, ezt burkolt, finom kis odamondogatást én is tapasztaltam fiatalabb koromban. Aminnyire visszaemlékszem, az volt a stratégiám, hogy úgy csináltam, mint ha nem hallottam volna meg. Én ezzel a szintre való lesűllyedéssel soha nem értettem egyet. Én bizony lesűlyedtem, ha úgy adódott. Egyszer hátba rúgtam egy lányt szándékosan, fullcontactba edzésen, de ami a csövön kifért, jó csaj volt és gyűlölt engem, pedig nem beszéltünk soha. Aztán valamiért elkezdett piszkálni, beszólogatni, aztán elszakadt a cérna és lerúgtam, aztán ő meg úgy maradt, többet nem szólt egy szót sem, rám se nézett soha.

17#

2021. júl. 30. 16:31
 20/20 A kérdező kommentje:

19

Hát mit mondjak, jól tetted. Nem volt túl nőies a viselkedése.

Azt bírtam pont én is, hogy olyanok akik nem is ismertek, nem is beszéltünk megengedték maguknak ezt. Hogy rúgtam volna le mindet így visszagondolva :)

2021. júl. 30. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!