Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Úgy érzem a barátaim nem...

Úgy érzem a barátaim nem igazán bíznak meg bennem. Mit kéne másképp csinálnom?

Figyelt kérdés

Van két legjobb barátnőm. Az egyik most legyen E a másik A. Mostanában nem igazán volt időnk találkozni, beszélgetni ugyanis elfoglaltak vagyunk. Viszont ezelőtt rengeteget voltunk együtt. Ott kezdődik minden hogy a A-t leszólították az utcán és szexuálisan zaklatták de szerencsére nem erőszakolták meg.

Ez úgy 1 hete történt. Erről én csak most értesültem A anyukájától ugyanis ÉN érdeklődtem feléjük. Majd az is kiderült hogy E már rég tudott róla. Amikor megkérdeztem hogy miért nem mondták el akkor azt felelték hogy nem kell mindenről tudnom. Hát mit nem mondjak ez eléggé szíven ütött. De beletörődtem és mentem tovább. Majd megkérdeztem E-t hogy nincs e kedve találkozni mire azt felelte hogy táborban van. Mondtam oké akkor majd máskor. Másnap anyukám megkérdezte hogy nincs e kedvem találkozni E-vel mire azt mondtam hogy van de most táborban van. Kiderült hogy anyukám most beszélt az ő anyukájával és azt mondta hogy A-val mentek strandolni. Ezt onnan tudom hogy mindhármunk szülei nagyon jóban vannak.

Nagyon roszzul esett de nem is az hogy nem hívtak hanem az hogy E hazudott arról hogy mit is csinál éppen.

A kérdésem az lenne hogy hogyan legyünk újra 3 an barátnők. Nagyon hiányoznak már de valahol úgy érzem nem kéne tovább próbálkoznom ezzel a barátsággal. Esetleg vannak tapasztalataitok ebben a témában? Vagy esetleg javaslat hogy mit kéne tennem?

2021. júl. 15. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Nem bíznak meg benned. Inkább ennek az okán kéne elgondolkoznod, mert ez sosem véletlen. Vagy pletykáltál róluk, vagy megjegyzéseket tettél rájuk. Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél.
2021. júl. 15. 14:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Erre esélytelen bármi érdemlegeset írni, hisz fogalmunk sincs milyen volt a kapcsolatotok, mennyire szoros, mennyire őszinte, milyen volt a bizalom korábban, hogy jutottatok ide, mi okozta a törést és a távolodást ha volt, stb..

Az első történet elég durva, fura hogy az anyukája csak így elmondogatja ész nélkül, teljesen mindegy kinek. Ezen lépjünk is át, nem nagyon van jogod beleszólni kivel osztja ezt meg, főleg nem megsértődni miatta. Ezzel kapcsolatban van egy sejtésem, hogy túlságosan az életükben akarsz turkálni, mindenről tudni akarsz. Attól hogy a legjobb barátnőid, még lehetnek olyan oldalaik vagy titkaik amiket megtartanának maguknak, hisz senki nem akarja teljesen sebezhetővé és kihasználhatóvá tenni magát. Nem lehet kierőszakolni azt, hogy bízzanak benned, teljesen normálisan van egy privát oldaluk, ami csak az övék.

A második már sokkal jogosabb, hisz kamuztak hogy elkerüljenek. Mondhatta volna hogy most nincs kedve, meg mennek inkább strandolni, de inkább lekoptatott, hogy még véletlenül se keresd utána. Hogy ennek csak nála van oka, tehát ő kezdett el kevésbé bírni vagy mind a ketten távolodnának, azt esélytelen hogy megmondjuk, őt/őket kéne megkérdezni van-e problémájuk veled és tudtok-e rajta dolgozni, javítani.

2021. júl. 15. 16:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitok.

Elgondolkoztam a dolgokon...

Megkérdeztem E-t hogy miért nem mondta az igazat mire teljesen kiborulva azt kérdezte hogy mégis honnan tudok róla. Majd elhordott mindenféle szemétnek. A végét azzal zárta hogy "szép kis barátnő vagy hogy már kémkedsz is utánam". A végét időm sem volt befejezni ugyanis lerakta a telefont.

Még azt hozzátenném hogy sohasem pletykáltam egyikőjükről sem ugyanis nagyon szeretem mindkettőjüket igazából okom sem lett volna rá.

2021. júl. 15. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért vagy ilyen emberekkel? Látszólag le se tojnak, mit kapálózol?

Velünk is ez volt, hárman barátnők, abból ők ketten "összemelegedtek" teljesen, nekem meg hol szóltak, hol nem. Kihagytak mindenből, stb. Kb egy hónap után már nem érdekeltek, ha nekik ennyit ért a többéves barátságunk, akkor oké.

Azóta lettek más barátaim, akikkel ritkán tudunk ugyan találkozni, de akkor órákig elbeszélgetünk mindenről.

2021. júl. 18. 09:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha sok ideje vagytok barátnők, és tényleg nem csináltál semmit amitől nem bíznának meg benned, akkor szerintem nem érdemes folytatni ezt a barátságot. Nem lehet hogy csak kihasználnak téged és csak olyan barátnők?
2021. júl. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!