Egy kedves barátomnak holnap lesz a születésnapja, viszont néhány napja hunyt el a felesége. Hogyan illik ilyenkor felköszönteni?
Figyelt kérdés
Azt azért mégsem mondhatom, hogy boldog születésnapot, hisz tudom, hogy úgysem lesz az :-(2021. jún. 29. 17:50
1/9 anonim válasza:
Én nem köszönteném fel. Biztosra veszem, hogy egyáltalán nem érdekli a születésnapja, maximum arra gondol, hogy most a feleségével milyen boldogan tudnának együtt ünnepelni. Ha nem tetted meg még, akkor helyette biztosítsd arról, hogy mindenben számíthat rád ebben a nehéz időszakban. Ha már megtetted, akkor egyszerűen hagyd a fenébe a születésnapját.
3/9 anonim válasza:
Amikor megkeresed, akkor felveted neki, hogy tisztában vagy azzal, mi szerint lélektanilag nehéz napokat él át, ám ennek ellenére nem felejtetted el a születésnapját, - s megkérdezed, hogy bár kár, hogy a felesége nem ünnepelhet már veletek, ennek ellenére szeretettel köszöntöd a születésnapja alkalmából, s ha van igénye arra, hogy társaságban töltse el a születésnapját, akkor ... módra gondoltál e tekintetben, illetve várod az egyéb ötleteit, ha van ilyen. Persze azt is megérted, ha most alkalmatlannak véli az időpontot és akkor majd beszéltek még erről, máskor.
4/9 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam, de mivel egyedül van egy ilyen csapás után, talán az is rosszul esne neki, hogy még a születésnapjáról is megfeledkeznek.
2021. jún. 29. 18:02
6/9 anonim válasza:
Isten éltessen szerintem kompromisszum ebben a helyzetben. Azért biztos jó érzés neki ilyenkor hogy gondoltak rá ezen a napon.
De ilyen szállóigéket nehogy mondj résztvétkor hogy tudod milyen az élet mert az nem fogja vigasztqlni hanem nagyon necces es szerintem erzeketlen is hiaba akar valamit mondani hiaba jo szandek marha szar annak akinek ezt mondjak.
8/9 Metionin válasza:
Én azt mondanám, hogy Isten éltesse. Esetleg ha jónak érzed, akkor mondhatod azt is, hogy nagyon sajnálod, hogy a felesége már nem lehet köztünk megünnepelni és biztosítsd arról, hogy ha szüksége van valamire, akkor kereshet.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!
2021. jún. 29. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!