Hogyan kérjek bocsánatot az egyik legjobb barátomtól?
Egy munkahelyi előléptetés miatt 3 éve olyan szinten összebalhéztam a legjobb havaerommal hogy azóta sem beszéltünk. Ma viszont összefutottunk a boltba es mintha megakart volna állni beszélgetni velem,de én csak köszöntem és tovább mentem a dolgomra.
Ami fontos hogy szemét voltam vele mikor ő kapta meg azt az előléptetést amiért mindketten versengtünk. 1 hónapon keresztül azon voltam hogy kitoljak vele majd beletörődtem hogy akárhogy dolgozom túl magamat vagy tolok ki vele nyerni nem fogok.
Viszont a napokba rájöttem hogy egy orbitális nagy barom voltam hogy felrúgtam egy szoros barátságot a karrier miatt.
Fogalmam nincs hogyan kezdjem hívjam el sörözni és mondjam meg egyenesen hogy sajnálom hogy tahó voltam és szeretném azt a jó haveri viszonyt újra éleszteni?
De ugyanakkor ne tűnjön meghunyászkodásnak a dolog.
Ha megakart állni veled beszélgetni, akkor látok még esélyt ebben a barátságban :)
Én a te helyedben ezt mondanám:
Szia!
Tudom hogy elég nagy nézeteltéréseink, és veszekedéseink voltak, és tudom hogy szemétül viselkedtem veled, a munkahelyi előléptetés miatt és ezért bocsánatot szeretnék kérni.
Mit nem mondanék:
- Nem kezdhetnénk újra tiszta lappal?
(Ha ezt mondanád, meghunyászkodásnak fog tűnni)
Miért?
Mert, ezzel olyan mintha ezt mondanád:
Ne seperjük ezt az egész ügyet a szőnyeg alá mintha mi sem történt volna?
- Remélem meg fogsz bocsátani.
Miért?
Mert ez már az érzelmi manipuláció kategóriába tartozik; ezzel egy kényszert okozol benne hogy megbocsásson annak ellenére hogy még mindig haragszik rád.
(Épp ezt nem szeretnéd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!