Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Felköszöntsem a szülinapján?

Felköszöntsem a szülinapján?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, vagyis már inkább csak volt. Még 8 évesen lettünk jóban, és utána is megmaradt, aztán az egyetem környékén kezdtünk távolodni egymástól, és ez miatta volt. Amikor komoly kapcsolata lett, egyre inkább eltűnt, nem nagyon ért rá, olyan válasza is volt egyszer, mikor novemberben kérdeztem, hogy találkozunk-e, hogy leghamarabb januárban érne rá... Mikor erről kérdeztem, azt mondta, hogy ő mindig is a barátnőjének fog tartani, de szerinte az a természetes, hogy a párunk az első.

Aztán kitalálta, hogy nem nagyon fogja használni a Facebookot, ezért Skype-on beszéltünk néha tavaly, meg azért néha írt, bár többnyire csak eseményeken, pl. szülinap vagy karácsony, hogy mi újság..

Tudom, hogy ostoba dilemma, de eddig mindig felköszöntöttük egymást, viszont most először úgy érzem, hogy igazából minek írjak, karácsony óta egy szót sem beszéltünk, és nem is érdekel már, hogy mi van vele, nagyon megsértett, amiért ennyire el volt tűnve folyton.

Ugyanakkor mégiscsak vagy 15 évig nagyon jó barátnőm volt, és rossz érzés kicsit, hogy ennek teljesen vége lesz.

Ti mit gondoltok?

2021. márc. 23. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Én felköszönteném a helyedben, de semmi mézes-mázos szöveg meg smiley, csak egy "Boldog Születésnapot!".

Ezzel feldobod neki a labdát, de teljesen méltósággal és nem eldobva a "büszkeséged". Ha ezek alapján sem kezdeményez legalább egy kis beszélgetést, akkor hagyni kell, te ne írj utána semmit. Legalább te megtetted ezt a gesztust, és nem azon fogsz rágódni, hogy mi lett volna ha felköszöntöd.

2021. márc. 23. 12:26
 2/5 anonim válasza:
Abszolút együtt tudok érezni a helyzeteddel, én is voltam hasonló helyzetbe. A barátnőd gondolkodás módjával, miszerint a "párkapcsolat sokkal fontosabb" nem tudok egyet érteni de ez az ő elve, ha így gondolja legyen így. Az oké hogy eltávolódtok de az nem azt jelenti hogy nem kell érdeklődnie felőled. Viszont ha neked fontos és úgy érzed ettől függetlenül az a 15 év barátság neked számít akkor köszöntsd fel bátran és hiába nem beszéltek sűrűn biztos vagyok benne hogy örömet szereznél neki ezzel a felköszöntéssel. :)
2021. márc. 23. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:
En szemely szerint nem koszontenem fel, mert keptelen vagyok ugy tenni, mintha. De ha fel is koszontenem, ez nem baratsag. En nem akarnek ugy tenni, mintha meg mindig az lenne.
2021. márc. 23. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek az #1-es válaszával.

Nem kell képmutatóskodni, semlegesen felköszöntöd, és kész. Így igazából te leszel előnyben, mivel nem lesz lelkiismeret-furdalásod később, hogy "Lehet mégiscsak írnom kellett volna neki?", illetve ő sem vághatja ezt máskor a fejedhez.

Írsz neki, onnantól tényleg rajta múlik, hogy hogy reagál erre, és te ilyen téren tiszta leszel.

2021. márc. 23. 15:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy "Boldog születésnapot" üzenet, akár SMS-ben, pont jó így.
2021. márc. 24. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!