Hol találhatnék igaz barátokat?
Ez azért elég naiv kérdés, már ne haragudj. Nincsenek barátboltok, ahonnan be lehetne szerezni őket. Most a covid időszak alatt nehezebb emberekkel találkozni, kapcsolatokat építeni, de ez az alapja. Közösségekbe menni, emberek között lenni. Ha megismersz embereket, akkor fogod érezni, hogy ki szimpatikus. Ha kölcsönös a szimpátia, vannak közös témák, közös érdeklődési körök, abból alakulhat ki a későbbiekben a barátság.
De hát ezt talán nem kell ilyen óvodás szinten elmesélni - remélem.
Ha van egy hobbid, az jó alapja lehet a barátok megtalálásának. Mondjuk ha szeretsz fotózni, lépj be egy fotós körbe. Ha túrázni szeretsz, keress túra csoportokat, és így tovább. Ha van valami érdekes hobbid, az segíthet abban, hogy másoknak is érdekes legyél.
Milyen idős vagy?
hobbival kapcsolatos társaságban sincs az ember előrébb. fotósként hiába csapódsz oda más fotósokhoz, maximum "szakmázni" fogtok, attól még ugyanolyan felszínes kapcsolatok lesznek, mint ami jelenleg is van neki más forrásból.
itt szerintem a kérdezőnél is az látszik, hogy sodródik az árral. biztosan van az ismerettségében alkalmas személy, akivel el lehetne mélyíteni jobban, bizalmasabb szintre a kapcsolatot, csak nem gondolja ezt olyan komolyan, hogy elkezdje ezt elemezni. inkább feladja, és elkönyveli annak, hogy akikkel felszínes a kapcsolata, az egy halott ügy, és újra meg újra más kapcsolatokat keres, hátha egyszer rábukkan a "tökéletes barát".
ez azért is veszélyes, mert ha az ember nagyon akarja, sokkal nagyobbat tud csalódni, ha melléfog. én is rengeteg embert megismertem rá pont ezen logika szerint. próbáltam olyan embereket keresni, akik szintén hasonló helyzetben vannak. 1000-ből 1 ember esetleg alkalmas erre, a maradék 999-nél meg fel kell készülni arra, hogy ő is okkal tart ott, ahol. ő sem tud felépíteni, fenntartani egy barátságot, mert macera vele foglalkozni, és egyszerűbb továbbállni, ha "nem működik magától".
rengeteg ilyen ismerősöm volt, de szerintem az átlag ember is találkozik nagyon sok ilyennel, amikor szó nélkül magárahagyják őket...hát ezért, mert egyszerűbb továbbállni, mint dolgozni.
Szia !
Hát ez nagyon nehéz és csak évek után derül ki hogy valóban a barátod az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!