Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Félek, hogy ha másik suliba...

Félek, hogy ha másik suliba kerülünk a legjobb barátnőmmel, akkor elválaszt minket az iskola. Veletek volt már hasonló?

Figyelt kérdés

Idén szombaton mind a ketten felvételizünk, és a barátnőm 100× jobb teszteket ír mint én, és félünk, hogy másik suliba kerülünk, és ezért elmaradnak a közös gimis emlékeink, vagy új barátokat szerzünk.

Valakivel volt már ilyesmi?

2021. jan. 19. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez ilyen dupla vagy semmi.

Vagy teljesen más közegbe kerültök és ki fog jönni a köztetek lévő különbség, hogy elszakadtok egymástól, mert más társaságban találjátok meg az új barátaitokat.

Vagy pont, hogy ez fog összetartani titeket, hogy legalább ottvagytok egymásnak (is). Mert ettől függetlenül lehetnek új barátaitok az új iskolátokban.

Egyáltalán nem jó dolog az, ha baráttal kerülsz ugyanabba a középiskolába. Nekem pont, hogy az az általános iskolai barátságom maradt meg még most egyetemen is, akivel külön középiskolába kerültünk.

Akivel pedig ugyanabba a gimis osztályba, vele is jóba maradtam, de már egyáltalán nem beszélünk kb. 3-4. korunk óta.

Ez, hogy mindkettőtöknek "külön élete" lesz, az pont hogy több témát és érdekességet fog köztetek szülni, mert mindkettőtöknek teljesen máshonnan lesznek jó sztorijai a saját társaságából és a saját iskolájából.

2021. jan. 19. 20:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is külön iskolába kerültünk, az enyém kb 4km-re volt, az övé 25, szinte minden nap a buszmegben vártam és együtt voltunk egy kicsit - már 30 felett vagyunk, a mai napig nem változott a kapcsolatunk. Ez rajtatok múlik
2021. jan. 19. 20:46
 3/7 anonim válasza:
10%
Igen, ovi óta legleg..szinte minden hétvégén eggyütt alvás, eggyütt cseperedtünk aztán suli miatt szét szakadtunk ennek már 6éve azóta sem láttam és nem hallottam róla...👍 azóta gyerekem is van de hát kit érdekel nem??!? 🤨🙄
2021. jan. 19. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Az eltávolodásra és a barátság megerősödésére is tudok példát mondani. Az előbbinél a barátnőm nagyjából 90 km-re ment gimibe, eleinte e-maileket írogattunk, majd fokozatosan halt el. Párszor összejártunk, de sajnos nem volt az igazi. Egyik legjobb barátom volt és mára már ott tartunk, hogy én mindig felköszöntöm szülinapját, míg ő csak héba-hóba teszi..

Ezzel szemben másik legjobb barátnőmmel pedig szerintem csak szorosabb lett a barátság. Közte és köztem 40 km volt, de meg tudtuk oldani. Nagyon sok közös program volt, neten is egész sokat beszélgettünk, szóval itt talán még jót is tett a "különválás". Szerintem pont, hogy erősebb lett a barátság.

Szóval, hogy a tiétekkel mi lesz, az csak rajtatok múlik. Nem lesz mindig a legegyszerűbb, de megéri megőrizni ezeket a barátságokat.

2021. jan. 20. 09:27
 5/7 anonim válasza:
Amikor nekem és a legjobb barátnőmnek volt ilyen, akkor ő kapásból Hollandiába költözött. A Ti esetetek még ehhez képest kifejezetten jó, hiszen akár péntekenként, hétvégén tudtok is találkozni. Egyik barátnőm így oldja meg. Minden péntek délután együtt vannak és még most is él a barátságuk pont annyira, mint amikor mindennap látták egymást. De csak, hogy felhozzam az én esetemet.. 1 éve, hogy több ezer km-re vagyunk, de így is sokszor napi rendszerességgel beszélünk! :-)
2021. jan. 20. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Pont aktuális nekem. A legjobb barátommal 5 évig voltam egy suliban,miután ő elment zenesuliba. Azóta tartjuk a kapcsolatot,tehát csak rajtatok áll hogy milyen marad. Most is náluk vagyok,onnan írok:)

16/f

2021. jan. 22. 08:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell erre előre görcsölni...

Ha fontosak vagytok egymásnak, akkor úgyis fogjátok tudni tartani majd a kapcsolatot, illetve találkozást is megoldjátok.

Én idén nyáron rettegtem ettől, mert az akkori barátnőm Pécsre ment tovább.

Végül az lett a vége, hogy a nyár utolsó napján ramirt hogy vége.

Szoval csak semmi aggodalom,"ahogy lesz úgy lesz!":)

2021. jan. 22. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!