Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért ír vissza nagyon rikán?

Miért ír vissza nagyon rikán?

Figyelt kérdés
Az elmúlt hetekben egy barátom elkezdett elég durván ignorálni, de nem tudom miért. Nagyon gyakran ő ír rám, amire elég hamar reagáltam mindig, de azonnal eltűnik utána órákra majd feltesz egy kérdést amire próbáltam már hogy nagyon rövid választ adok és hogy novella hossznyi választ, (utóbbit jobban preferálom) de mindig csak órák elteltével ír vissza, már ha még aznap vissza ír. Utána próbáltam, hogy oké akkor majd most én is jól megváratom, de csak rontott a helyzeten ugyanis fél nappal később reagált rá. Nem fényezésképp csak, hogy a lehetőséget azonnal elvessem nem gondolnám magamat unalmasnak mivel minden ismerősöm és barátom elmondása alapján vicces és érdekes vagyok amiért jó velem beszélni. Van hogy elérhető is, de nem reagál. Nem tudom miként tudnék javítani a helyzeten mert az egész ollóvágás szerűen történt. Előtte még egésznap beszélgettünk minden féle hülyeségről vagy komoly dolgokról majd másnap már "ignorált". Sokat gondoltam arra hogy oké biztos csak sok a dolga, de nem létezik a világon, hogy annyit ne tudjon írni, hogy nem ér rá. Meg különben is akkor miért ír rám majd lép le egyből? Nem értem, hogy miért történik ez, remélem érthető voltam és tudtok valami tippet adni!😕

2020. nov. 29. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Ezt minden nap megfogod kérdezni?
2020. nov. 29. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

És akkor? Mármint esküszöm nem értem, hogy ezzel mi a baj.

A barátaimmal napi kapcsolatban vagyunk messengeren, de soha eszembe nem jutott volna, hogy azt lessem mikor volt fent, és miért nem írt rögtön. Van, hogy mi is csak órákkal később válaszolunk egymásnak.

Sőőt. Van hogy elolvassuk, de szintén csak órákkal később válaszolunk, mert nem érünk rá.

Ha ír neked, akkor valószínűleg akar veled beszélgetni.

És majd válaszol ha akar, vagy ha ráér. Ezen a helyzeten nincs mit változtatni. Ha valamin változtatni akarsz, akkor változtass a hozzáállásodon ez ügyben. Nem kellene ennyire ráfeszülni..

2020. nov. 29. 19:02
 3/9 A kérdező kommentje:

1. válaszoló, nem értem ezt a kérdést mert utoljára fél éve jártam ezen az oldalon most körbe néztem az oldalon ebben a téma körben, és hasonló volt, de úgy vélem a leírásom egyedi, ha tévedtem és valamelyiket nem láttam ami ugyan ez a probléma akkor elnézést.

2. Számomra azért probléma mert az egyik legjobb barátom és imádok vele beszélgetni, de képzeld el a szituációt, hogy naponta 3 szót váltotok a legjobb barátoddal. Bár könnyen lehet, hogy csak én élem meg nagy problémának, hogy az egyik legjobb barátommal nem vagyok képes rendesen beszélgetni jó esetben 5 percen túl.

2020. nov. 29. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig, de nagyon ismerős a szitu!

Én megértem, hogy mi a bajod!

Velem is volt már ilyen. Nem értem és nem is fogom megérteni! El kell fogadni szerintem!

Én olyan ember vagyok, aki azonnal reagál a másikra. Nem ignorálok senkit sem. Mondjuk szándékosan tettem már ilyet. Direkt csak másnap válaszoltam az üzenetére. De szerintem az a normális, amikor rövid időn belül válaszolunk a másik üzenetére, még ha elfoglaltak is vagyunk. A többi csak kifogás kérdése.

Szerintem, ha saját tapasztalatból kéne valamit mondanom, akkor az az, hogy mással foglalkozik. Ha te azonnal válaszolsz neki és ő is neked, akkor újabb és újabb mondatokat fogtok egymással váltani, ami elég sokáig fog tartani. Szerintem akkor is az a helyes, ha a másikat nem ignoráljuk és válaszolunk neki mihamarabb az üzenetére. Ha elfoglalt, meg kell érteni! Ne mondja már nekem senki, hogy annyira elfoglalt lenne, hogy órákig nem tud visszaírni! Szerintem csak mással foglalkozik, aztán szakít rád időt.

2020. nov. 29. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már kezd háttérbe szorulni az online beszélgetés, átalakulnak a szokások. Az embereknek már nem újdonság, nem vált ki annyi ingert és az is benne van, hogy aki egykor sokat fenn lógott az már idősebb lett, nem ott tölti az idejét, esetleg jobban szeret a "valóságban időzni". Velem utóbbi történt, de attól még ugyanúgy szeretem a barátaimat, ha végre eljutunk oda, hogy találkozzunk akkor inkább fosom a szót élőben nekik.
2020. nov. 29. 19:19
 6/9 anonim ***** válasza:

nekem az jött le, hogy fárasztó vagy..aki képes ilyen hosszan(novella méretben)írni, az más bűncselekményre is képes...nos a barátod egyszerűen rühell..

Ez eddig működött, engedd el..ne próbálkozz..a kíváncsiság nagy úr, de el kell dobni a pasit.

2020. nov. 29. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:
6/6 én 4/6 vagyok és ebből az ugrott be nekem, hogy én is képes vagyok és voltam is regényeket írni. Volt olyan, aki meg is jegyezte, hogy de ne regényt írjál! Azóta visszafogtam magam! Szerintem a kérdező is ezt teszi. Próbál azonosulni!
2020. nov. 29. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:
A másik oldalról tudok nyilatkozni. A világból ki lehet kergetni a Messengerrel. Vannak olyan ismerőseim, akik állandóan írogatnak, nekem pedig sem időm, sem kedvem 3,5 órában rágni a gittet, amikor 20 perc alatt meg tudnánk beszélni a dolgot személyesen, vagy telefonon. Van, aki fizikailag 10 méterre van tőlem, de úgy rágyógyult az üzenetküldésre, hogy élőszóban már elő sem tudja adni a mondandóját. Rá különösen jellemző, írásban sokkal többet is megenged magának, mint amit a kapcsolatunk indokolna. Ezt jelezni is szoktam neki, de gyakran nem veszi az adást, na akkor jön a silent treatment, a némítás, végső esetben a tiltás. (Akármilyen szórakoztató figura - a barátai szerint.)
2020. nov. 29. 22:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát! Igazából az utolsó feltételezésekkel az a baj, hogy ő az aki jobban preferálja az online teret nem pedig én :/
2020. dec. 2. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!