Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi lenne egy korrekt, elfogadh...

Mi lenne egy korrekt, elfogadható ajándék egy régi barát számára?

Figyelt kérdés
26/F vagyok a hölgy pedig 25 éves. Közös kollégák voltunk 4 évet és eléggé egymáshoz nőttünk. Legjobb barátok voltunk. Fél éve elváltak az útjaink, jobb munkahelyre találtunk mindketten. Ez a fél év alatt ugyanúgy tartottuk a kapcsolatot, minden nap beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Személyes dolgokat is megbeszéltük egymással, tanácsokat adtunk egymásnak folyton. Két hónapja megromlott a kapcsolatunk. Háttérben kicsit szomorúbb oka van, a lány komolyabb szakitáson ment keresztül én meg épp családi gondok miatt depresszión mentem keresztül. Mindketten depressziósak voltunk és ennek köszönhetően sokat veszekedtünk, meg hiába próbáltunk tanácsokat adni egymásnak egyik fél se engedett. Pedig mindketten jót akartunk egymásnak. Furán viselkedtünk mindketten lényegében. Sok veszekedés után, pedig én kértem meg jobb lenne ha megszüntetnénk a kapcsolatunkat, csak ártunk egymásnak. Úgy döntött, hogy elfogadja és tiszteletbe tartsa a döntésemet. Azóta nem is beszéltünk. Közeledik a születésnapja és habár már nem is tartjuk a kapcsolatot, szeretném valamivel meglepni meg egy köszönet levéllel. Amibe kifejezném, hogy sajnálom amin keresztül ment, lehettem volna én is megértőbb, valamint, hogy megköszönnjem mindent amit értem tett. Minden évben vettem neki valami apróságot születésnapjára, de nem tudom mi lenne ilyen helyzetbe a megfelelő? Nem szeretnék betörni az életébe, egyszerűen csak szeretném tudatni vele, hogy nem felejtettem el, meg remélem minden a helyére állt már. Gondolkodok ilyen egyszerűbb nyakláncon amin esetleg a Monogramja is rajta van valamint egy kisebb égkővel ami a kedvenc szine. Szereti az ilyen kellékeket, nyaklán, karkötő stb. Még senki nem vett neki ékszert, habár ha tetszene is neki, nem tudom jó döntés lenne -e? Nem szeretném, hogy úgy értelmezze, minden áron újrakezdenék mindent, csak szeretném, hogy tudja mikor elengedtem, hogy azóta is gondolok rá, meg hiányzik :).

2020. szept. 14. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__..

Szerintem ezt már tegnap kitárgyaltátok csak most kicsit átfogalmaztad a lényeg az maradt.

2020. szept. 14. 15:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja, szerintem is ő az i-phone-os csávó.

Hát figyelj, ez a nyaklánc egy hangyaf@sznyival jobb ötlet mint az i-phone, de ne legyen ez is 300 ezer körüli, hanem csak max. néhány tízezres. Így is azt mondom nőként hogy én nem fogadnám el jó érzéssel, nem akarnám azt érezni hogy a lekötelezetted vagyok, márpedig ezt érezném, nem tudnék máshogy érezni.

Kizárólag a pasimtól fogadok el nagyobb értékű ajándékot, fiú baráttól nem. (Igaz, nem is kaptam még soha, de nem örülnék neki, kellemetlennek érezném).

2020. szept. 14. 15:36
 3/3 anonim ***** válasza:

2-es újra

Lemaradt, hogy az előzmények ismeretében teljesen kizárt hogy tőled egy csokor virágnál többet elfogadjak. Nem akarlak megbántani, csak tényleg, ha már volt olyan hogy bevallottad neki hogy többet érzel és többet szeretnél, akkor biztos hogy csak borzasztó kellemetlen pillanatokat szereznél neki egy nagy értékű ajándékkal.

Persze lehet hogy ő egy olyan mai kiscsaj akinek nincsenek ilyen aggályai és elfogad bármit amit a hódolóitól kap, de én a vén fejemmel úgy gondolom hogy nem hagynám hogy "megvásároljanak".

Még egyszer, nem megbántani akartalak, kedves fiúnak tűnsz.

2020. szept. 14. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!