Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az esetről? 16/L

Figyelt kérdés

Ez régebben történt, a történet végén írom le, miért írom ki a kérdést.

A történetben rajtam kívül két lány szerepel, az érthetőség kedvéért X-nek és Y-nak jelölöm őket.

A lényeg, általános iskolában volt két barátnőm, akikkel nagyon jóban voltunk, nem tettünk különbséget egymás között. Órákon felváltva ültünk egymás mellett, együtt írtunk házit, fagyizni és vásárolni mentünk. Minden titkot megosztottunk egymással, mindent megbeszéltünk, vagyis olyan igazi legjobb barátnők voltunk. X-et okos, csendes és kedves lánynak ismertem meg, míg Y-t nagyhangúnak és ravasznak, aki bárkivel kicseszett, ha bántotta őt vagy minket.

Nyolcadikban X elkezdte mondogatni, hogy ő jár valakivel, de nem mondta meg kivel, mi meg nem faggattuk. Aztán pár hét múlva Y is elkezdte mondogatni, hogy ő is összejött valakivel, de ő se mondta meg kivel. Még pár hét eltelt, én csúnyán összevesztem Y-nal valami hülyeségen, de másnap kibékültünk, legalábbis úgy tűnt, X pedig rászánta magát, hogy elmondja, kivel jár. Amikor megmondta, Y elkezdett ordítani, hogy ő is vele jár, hogy képzeli ezt X. Összevesztek, odáig fajult, hogy meg is tépték egymást. De Y - még a verekedés előtt - elmondta, hogy ő tudta, hogy X-szel járt a fiú, de neki azt mondta, már szakítottak. Aztán amikor a verekedés után behívták őket az igazgatóiba, Y előadta az egészet úgy, hogy én csináltam azokat, amiket igazából ő, ő csak csendben figyelt, a verekedést is én kezdem, ő csak közbelépett és átvette a helyen. Amikor X ezt elmesélte, tudtam, hogy végleg elveszítettem egy barátot. Az iskolában is ezt a változatot terjesztette el. De volt egy sulin kívüli baráti köre, akiknek úgy mesélte el, mintha X lett volna ő, és ő lett volna X, én meg milyen rendes vagyok, hogy melléálltam. X fülébe jutott, hogy én őt a háta mögött kibeszélem Y-nal, elhitte és összevesztünk. Így nem maradt egy barátom se. Ez már év vége volt, két hét volt a suliból, azt azért sikerült túlélnem, majd mindhárman gimibe mentünk. Én és X egy gimnáziumba, de nem egy osztályba, így csak a folyosón látom most is, Y másik gimibe ment. Azóta lett 3 új barátom, akikkel most olyan jó a kapcsolatom, mint velük volt akkor. Tavaly a távoktatásban az osztályfőnök bejelentette, hogy lesz két új osztálytársunk, csak annyit tudtunk róluk, hogy egy fiú és egy lány. Az első nap derült ki, hogy a lány Y. Két éve nem beszéltünk, erre amint megjelent a teremben, elkezdett velem jópofizni, meg mondogatta, hogy már nem is emlékszik, min vesztünk össze, reméli, hogy lehetünk újra barátok. Azóta az új barátaimmal kedvesek vagyunk vele, de ők kibeszélik a háta mögött, hogy hogy lehetett ilyen velem.

Azért írom a kérdést, mert külsősök véleményére is kíváncsi vagyok, ebből a szempontból a barátaim nem nagyon számítanak, mert ők egyértelműen engem támogatnak és Y-t szidják. Én meg nem tudom, mi rosszat tettem, de szeretném tudni. Mi a véleményetek az esetről? Y megváltozhatott? Próbáljak meg újra a barátja lenni, vagy ne bízzak benne? X-szel próbáljam meg rendbehozni a kapcsolatom, vagy az már a múlté? Lehet, hogy Y azért kente rám az egészet, mert még mérges volt az előző veszekedésünkért?

Köszönöm előre is az értelmes válaszokat!

16/L

2020. szept. 13. 20:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
76%
AZ X meg Y helyett inkább neveket írtál volna, így nem lehet követni.
2020. szept. 13. 21:00
 2/22 anonim ***** válasza:
82%
Már csak a zárójel hiányzik és már is olyan a kérdés mint egy egyenlet megoldás.
2020. szept. 13. 21:09
 3/22 A kérdező kommentje:

#1 Sajnálom, hogy nem tudtad követni, de én ezzel mit kezdjek? Nem tudom, hogy követhetetlen, leírtam, hogy ilyen X, ilyen Y, és a történetben a betűk mindig ugyanazt a lányt jelölték, ha neveket írok, akkor se lett volna sokban más. De ha nagyon zavar, akkor olvasd az X-et Panninak, az Y-t Marinak.

#2 Hahaha. Kérlek a jövőben az épületes megjegyzéseidet tartsd meg magadnak!

2020. szept. 13. 21:18
 4/22 A kérdező kommentje:
#3 Hahaha. Rád is ugyanaz vonatkozik, mint a kettesre, tartsd meg magadnak!
2020. szept. 13. 21:19
 5/22 anonim ***** válasza:
75%
3-an írtuk hogy követhetetlen. ez nem elég neked?
2020. szept. 13. 21:22
 6/22 anonim ***** válasza:
88%
Én értem, figyelmesen kell végig olvasni. Véleményen az hogy azért jó pofizott" mert ő ezt az egész gyerekes dolgot kinőtte. Mint írtad 2 éve volt szóval 14 évesek voltatok. Valljuk be kisgyerekek, valószínűleg azért tette ezt akkor mert fogalma sem volt 14 éves fejjel, hogy mi az a barátság, és csak jó színben akarta magát láttatni.
2020. szept. 13. 21:28
 7/22 A kérdező kommentje:
#7 Köszi :) Csak másokkal szemben annyira rosszindulatú tudott lenni mindigis (már alsó tagozatban is ezt tapasztaltam), hogy nem tudom, bízzak-e benne. De lehet megérdemel egy esélyt. Viszont az úgy nem fog menni, ha mi meg kibeszéljük. Megpróbálom, hátha érettebb lett.
2020. szept. 13. 21:33
 8/22 anonim válasza:
100%
Èn nagyjabol megèrtettem. Szerintem mindenki megerdemel max mèg egy esèlyt. X-nèl kezdemènyezhetnèl, hogy beszeljetek meg, ha nem nyit felèd akkor felejtsd el. Majd egyszer talán rá jön mit veszitett. Y - t fenntartassal kezelnem csak lassan engednem vissza a bizalmamba ha bizonyìt hogy arra erdemes. Y nárcisztikusnak tűnik.Ne engedd hogy barmit is ellened forditson.. Mivel nagy a szaja vszinu manipulativ is. Ha Y elèrte nálad azt hogy ujra megtudj benne bizni, de vhogy megis csalodnal benne megegyszer akkor felejtsd el, mivel csak fel/kihasznal kulonbozo dolgokra vagy celjaira. Harmatok kozul Y volt a dominans X a recessziv te pedig a neutralis. Te dontessz kinek adsz mèg egy eselyt, de a helyedben X el bekulnek ki Y-t pedig ignoralnam a tovabbiakba.
2020. szept. 13. 21:34
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
7# Igen, ahogy 9 írta, beszélhetnél X-el, mert lehet ő még mindig emlékszik rá és bántja őt, ez a félreértés.
2020. szept. 13. 21:37
 10/22 A kérdező kommentje:
#9 Köszönöm! X-szel biztos megpróbálok kibékülni, csak úgy gondoltam, fura lenne ennyi idő után. Y-nak is adok még egy esélyt, hátha megváltozott, de 100% bizalom nem hiszem, hogy lesz még, vagy csak idővel.
2020. szept. 13. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!