Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan bocsáthatnék meg magamnak?

Hogyan bocsáthatnék meg magamnak?

Figyelt kérdés

Undorítóan viselkedtem a baráti társaságomban. 2-3 óráig bírom, a maszkot, utána kezdek önmagam lenni - közömbös, szétszórt, gonosz, domináns. A sérelmeim miatt van ez, amivel pszichológushoz is járok, mert nem akarok rossz ember lenni. Általában tudom tartani a maszkot, ezért sem értem, miért viselkedtem így. Mi hozta ezt elő? Nagyon rég éreztem már ezt, legalább 2-3 éve nem. Ha igen, mindig felülírtam intellektuálisan, és normálisan viselkedtem. Most délután semmilyen alkoholt sem fogyasztottam. Magamat járattam le a viselkedésemmel, nem a többieket.

Hogyan tudnám ezt megbocsátani magamnak? Hogy ennyire gyenge vagyok?

2020. szept. 12. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az önhit a baj. Hogy eleve rossznak gondolod magad. Az ember folyamatosan az önhitéhez keresi az igazolàsokat tudat alatt.

Nem bizol magadban, leértèkeled magad. Gyermekpszichologiabol indulok amugy ki.

Amelyik gyereket folyamat büntetik ahelyett pl hogy azt emelnék ki neki amiben jo, annak a gyereknek az az önhite alakul ki hogy ö rossz es azokhoz is fog csatlakozni es aszerint is fog viselkedni.

Gyakorta amugy bünözök is lesznek kesöbb.

Valamint van is tapasztalatom ilyennel. Exem irto talpraesett, penge éles az észjarasa, rendkivül szocializàlt, BARMIT el tudna érni, DE valamiért az illegalizmusban es az ahhoz tartozo körökben èrzi magàt mégis otthon.

Nem hisz magàban. Nem hisz abban, hogy legàlisan is messzire tudna szàrnyalni.

Ahogy te sem hiszel abban hogy jofej tudnal lenni es nem vagy gonosz.

Az önhit az alao gyökere mindennek.minden gondolatodnak cselekedetednek folyamat önigazolast keres az ember.

Ez gyerekkorban a legképlékenyebb. Azaz a legeslegserülékenyebb az önhit. Ha kialakul helyesen vagy tévesen, de sajna az egèsz èletét arra fogja felepiteni az egyén.

A pszichologus nem tud törölni. Nincs Reset. Nem tud a gyökerektöl gyerekkortol egy uj embert felépiteni.

Csak abban tud segiteni hogy beilleszkedj valahogy mégis.

2020. szept. 12. 18:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Eleve ott kellene barmit is kijavitani hogy visszamenni oda amikor az elsö atyai vagy tanari vagy kortàrsi lecseszéseket kaptad, ami altal kialakult benned az hogy te rossz es gonosz vagy.

Ram is ràm akartàk ezt sütni, mert nem fogadtam el a tesom mint uj föt a csaladban. Egy eletre ram akartàk azt belyeget tenni hogy en önzö vagyok meg gonosz meg stb.

Borzalom sokaig éltem lelkiismeretfurdalàsban es itéltem el magam ez miatt.

Ezeket a gyerekkori emlékeket kellene felülirni, es azokat megbocsatani tudni magadnak, akkor 4-5 vagy x évesen.

2020. szept. 12. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Őszintén meglepett a válaszotok. Akárhányszor arra gondoltam, hogy lehet mégsem vagyok rossz, észhez tértem (sok hülyeséget csináltam már), hogy márpedig de... mert ez meg az, mindig találtam valamit. Apám a legnagyobb kontrollmániás ember, akivel valaha találkoztam. Alig mondott hozzám jó szavakat, ha igen, felszínes volt, mindig szabályozni akart, “átnevelni”. Ugyanis eleinte az anyámmal éltem, de miután elváltak apámhoz kerültem. Szerinte elfogadhatatlan nevelést adott anyám, hagyta hogy komplett szociopatává változzak. Az lehetséges, hogy lazán vett engem, de apám büntetett. Kb. úgy nézett rám akkor is, ha nem mosogattam el időben, mintha embert öltem volna. Amikor felhívtam valamilyen problémámmal, soha nem én voltam a jó, mindig azt kereste, én mit csesztem el. Ha jót csináltam, semleges volt, vagy nagyon felszínesen fejezte ki az örömét, mint egy betanult szöveget. Agresszív és irányító volt, mégis fenntartotta a látszatot, hogy jól bánik velem, és csak nekem akar jót. Ezért elbizonytalanodtam saját magamban is. Azzal zsarol, ha nem nevel meg és anyámnál maradok, akkor ki tudja mi lenne most velem.
2020. szept. 12. 19:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Szóval az igaz, hogy a nevelése segített abban, hogy ne csináljak hülyeségeket, legyen önreflexióm, de mindig és minden másért büntet. Ezért elhittem, hogy rossz vagyok.
2020. szept. 12. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Es ezt sajnos ami a szemelyiségfejlödès alapja, amire felépült az egész rendszered, irto kemeny megvaltoztatni.

Talàn jo lenne ha visszamehetnél, mintha ott állnàl magad mellett amikor kicsi voltal es biztasd a kicsi éned hogy igenis megy ez, ügyes vagy, rendben vagy, jo kis kölyök vagy!

Talàn az önszuggeszio hatni fog.

Egyik videoban amugy az emlékezésröl agyi idegpalyakrol is szo van, es az emlékek vàltoztathatok.

Ha van ilyenhez kedved megnézni, itt bövebben kifejtik

[link]

2020. szept. 12. 19:48
 6/6 anonim ***** válasza:
ne hordj maszkot és kész
2020. szept. 13. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!