Az iskola csak arra van, hogy a gyerekek megszerezzék a “szükséges” lelki sérüléseiket amiket majd magukkal cipelhetnek egy életen át?
Igen, én is sok sérülést szereztem. Lassan két éve pszichológushoz járok. Párom, barátaim nincsenek.
Sajnos a régi bántalmazók kb büntetés nélkül élhetik az életüket, barátaik, párjuk, esetleg családjuk van, én meg vagyok a lúzer, meg incel, mert ekkora hendikeppel nem bírok annyira érvényesülni.
...
Na de hogy ne legyek annyira negatív, azért fejlődtem is valamennyit. A pszichológusnál sok szorongást, traumát sikerült feloldani, átbeszélni, meg a régebben elkövetett súlyos hibáimat, illetve az osztálytársak, tanárok reakcióit átértékelni, tanulni belőle.
Most sincs jó szociális életem, félreértés ne essék, de a közérzetem kicsit jobb. Pl nem "félek" fürdeni a strandon a hasam miatt (sokat szekáltak a túlsúlyom miatt).
Úgyhogy itt is érvényes a mondás, hogy ami nem öl meg, az megerősít.
20F
A legnagyobb munkanélküliségek közepette elég nagy luxus ez a hozzáállás, elég csak olyanokra gondolni, akiknek a gazdasági helyzettől függetlenül nagyon kell a (legális) munka, pl 2 évvel van nyugdíj előtt, valamilyen betegsége/korlátja van, pályakezdő, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!