Lenéznek a barátaim, amiért albérletben élek a családommal. Valóban szégyelnem kellene?
Hol az a pénz, amit a házért kaptatok?
Ha a családi ház eladási árának a feléhez anyukád felvett volna hitelt és inkább azt fizetné és nem az albérletet, akkor már régen lenne lakásotok. Kapott volna hitelt, én is kaptam, csak a megvásárolt ingatlanra teszik a jelzálogot.
Nem mondom, hogy szégyen, de anyaként, felnőtt gyerekkel albizni, holott meg lehetett volna oldani másképp, az nem túl nagy szellemi tőkére mutat és inkább ez a gáz.
Mi is albérletben élünk.
A szüleim szintén elváltak sajnos és én is az anyukámmal élek.
Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy nem házban élsz. Az én osztálytársaim mindig azt mondják, hogy olyan mázlista vagyok, hogy nekem soha nem kell kerti munkát csinálni.
Meg egyébként szerintem elég klassz az is, hogy jobban védve vagyunk.
Az osztálytársaim háza elé (elmondásuk szerint) a részegek oda végzik a dolgukat, odahánynak.
Bár én szeretnék házat (mert minden álmom egy kutyus :D), nem panaszkodok. Anyum így is kétszer annyit dolgozik, hogy meglegyen mindenünk, míg máshol két szülő van.
Szerintem ne is foglalkozz velük. Butaságokat beszélnek. Attól még te ugyanolyan értékes ember vagy. Nem a háztól leszel jobb. Egyébként is, ha belegondolsz: azt a házat, lakást nem ők vették, hanem a szüleik. Tehát semmi okuk nem lehetne, hogy lenézzenek, mert nem ők dolgoztak meg érte.
Tanulj sokat, és akkor majd fordul a kocka. Az első választ pedig megfogadnám. :D
*Lenéznek a barátaim, amiért albérletben élek a családommal. Valóban szégyelnem kellene?
Abban az országban, ahol legálisan az embereket kirabolják, és elveszik tőlük a vagyonukat, otthonukat, ott csak a legprimitívebb legtudatlanabb egyedek gondolják ezt.
1-nél a pont
*Abban az országban, ahol legálisan az embereket kirabolják, és elveszik tőlük a vagyonukat, otthonukat, ott csak a legprimitívebb legtudatlanabb egyedek gondolják ezt.Ahol a bűnözök tisztességes polgároknak számítanak, a kisemberről meg az utsó bőrt is próbálják lehúzni.
Szerintem meg a "barátaidnak" semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen formában van a lakhatásod. Van hol laknod, és kész. Az, hogy hogyan, miért, és milyen formában az már rád és az anyukádra tartozik.
Engem soha nem érdekelt az ismerőseim, barátaim lakhatása. Csak addig a szintig érdekelt a dolog, hogy ha mennem kellett, akkor néha megkérdeztem milyen a környék, illetve a lakásban, házban náluk milyen "szabályok" vannak.
Másfelől pedig ebben az országban, ha alapul vesszük a lehetőségeket egy átlagembernek nem sok esélye van saját ingatlanra. Vagy örököl, vagy jól házasodik, esetleg nyer valamilyen nyereményjátékon. Esetleg szerencsésen megcsinálja a karrierjét és utána hitelt vesz fel.
Sajnos ebben az országban nagy a szakadék az átlagkeresők, és a jól keresők között. Az átlagkereset pedig nagyon sokszor - főleg, ha egyedülálló vagy, egyedül élsz - arra elég, hogy vegetálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!