Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » 6 éves barátság: undorral...

6 éves barátság: undorral végzõdik. Ez érthetö ebben a helyzetben? Segítenem kellene inkább, de viszolygom.

Figyelt kérdés

Úgy írom le a történteket, hogy ne adjam ki a (volt) barátnömet.

Négy éve van egy férfi az életében, szerelemmel indult a kapcsolatuk, de közös megegyezéssel sem akkor, sem azóta nem élnek együtt, nekik ez így jobb. Ekkor az illetõ már nem élt együtt az õt elhagyó feleségével sem jó ideje. Olyan országban élnek, ahol a válás 5 év után jóval egyszerūbb, az alatt pedig idegölõ, hosszas macera.

Barátnõm a válást nyilvánvalóan siettette (ez részemrõl elfogadható emberi dolog), de nem úgy, hogy a másik emailjeit, telefonját ellenörizzük, számonkérjük stb. Õ megtette, nem is értette, mi ezzel a gond. Féltékenységre nem tudom mi oka lehetett, hiszen a hölgy (exfeleség) kb a világ másik felére költözött.

Ez után a bnõmnek kb mániája lett a válás, és ezzel egyidõben megváltozott a személyisége velem is.

A kommunikációnk felületessé vált, ostoba influenszerek kisiskolás szintū videóit kapom tõle naponta 3X, es a celebpletykákról tud órákig beszélni, hogy már a falat kaparom.... sokszor idióta emojikat kaptam válaszul egy-egy hosszabb üzenetemre, majd észrevettem, hogy néha nem ugyanúgy mesél el egy-egy történetet, tehát õszintétlen.

(Akkor miért mondja el????)

Ez után egy alkalommal verbálisan és fizikailag is bántotta a pasit, amire nem létezhet indok, ok, ilyet nem csinálunk, pont.

Majd az derült ki, hogy barátnõ a jövõben sem szándékozik együttélni a pasival, aki szerinte csúnyán öregszik, már nem szereti, de van egy háza, sõt kettõ. Mikor visszakérdeztem ezek hallatán elképedve, azt mondta hagyjam az erkölcsi károgásommal, hisz neki is vannak érdekei... Itt és ekkor fordult fel a gyomrom.

A pasi ugyanis 3 éve enyhe stroke-ot kapott, amikor is azt hallgattam barátnõmtõl, hogy fárasztó a kórházba menni minden nap. 5 napig volt bent, utána otthon lábadozott szerencsétlen figura egyedül, mert a barátnõm elfáradt a látogatásban.

Most azt mondogatja, kellene valami gyógyszer, amitõl mozgás nélkül lefogy, mert edzeni lusta, ahogy takarítani is- más csinálja helyette a 40 nm-es lakásában, sõt a pasija házát is takaríttatja ami megintcsak nem gond alapból, de nekem ez egy "mindent akarok, de semmit sem teszek, es ennek érdekében semmi-senki sem drága" attitūd, fõleg úgy, hogy 10 külföldi év alatt óvodás szinten beszéli az országa nyelvét.

Azt kérdeztem tõle, és mi van, ha a pasid újabb stroke-ot kap a bacccctatásaid miatt, pedig mindjárt lejár az 5 év, a papírok már a bíróságon vannak? Válasz: "nem érdekel"

Nem tudok beszélni vele, nem tudom felvenni a telefonját, nem tudom elmondani újra és újra, hogy ez nagyon gáz!

Egyszerūen undorodom. Jogosan?

2020. júl. 21. 17:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem zavarna a viselkedése, nem csak velem szemben (bár az önmagában is elég), de másokkal szemben is. Nem tudnék jó szívvel barátkozni egy olyan személlyel, akinek teljesen más az értékrendje és akiben megvannak azok a jellemvonások, amik ezt a viselkedést hozzák. Felületes haverkodás még oké, de szoros, bizalmas barátságra nem szeretnék ilyen embert magam mellé.
2020. júl. 21. 17:44
 12/22 A kérdező kommentje:

Igy erzem en is, 11-es. Valoszinuleg onigazolasra volt szuksegem a kerdes kiirasakor, mert nyilvan tehetnek tobbet is: elmagyarazhatnam, miert nincs rendben a hozzaallasa, ertekrendje.

De nem megy, viszolygom tole. Koszonom a valaszod.

2020. júl. 21. 17:47
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

Mit keresel ez mellet az undormány mellett? egyáltalán, de most komolyan..

Egyáltalán egy ilyen némbert, hogy tudsz magad mellett megtűrni? egy ezredmásodpercig is?

2020. júl. 21. 18:57
 14/22 anonim ***** válasza:
70%
10 Kérdező, csak az védi ezt a szemetet-gondolok itt az illető nőre-aki önmaga is ilyen.
2020. júl. 21. 18:59
 15/22 A kérdező kommentje:

13-as, az exbaratnom nem volt ilyen, vagy csak nem gondoltam rola, mert nem volt tema ez koztunk.

A szemelyisegvaltozasa velem elobb feltunt, mint a maganeleti szamito dolgai- az is akkor, amikor tulajdonkeppen kifakadt belole, egyszuszra.

Meglepett, lesokkolt az egesz, ahogy a kerdesben is irtam, szinte hanyingerem lett.

Igaz, ritkan talalkoztunk, az online terben pedig nincs tekintet, ami arulkodo lehetett volna szemelyesen.

Ez van.

Sajnalom ot is valahol, nem lehet tul boldog ezzel a mentalitassal. De egyelore en teljesen leblokkoltam, mert sosem gondoltam volna, hogy ennyire megcsuszott az ertekrendje.

2020. júl. 21. 19:08
 16/22 anonim ***** válasza:
26%

*A pasi ugyanis 3 éve enyhe stroke-ot kapott, amikor is azt hallgattam barátnõmtõl, hogy fárasztó a kórházba menni minden nap. 5 napig volt bent, utána otthon lábadozott szerencsétlen figura egyedül, mert a barátnõm elfáradt a látogatásban.

Na ez lett volna az a pont,m ha a fazon helyébe lettem volna, hogy úgy vágom ki ezt a némbert, hogy a lába nem éri a földet.A lába se.

2020. júl. 21. 19:10
 17/22 anonim ***** válasza:

15 Ez s némber még mindig ott van a közeledben?

Akkor nincs is mit mondani..

2020. júl. 21. 19:11
 18/22 A kérdező kommentje:
17-es: probald kerlek ertelmezni, amit irtam. Egyesek szerint 13 eves szintu volt a megfogalmazas-latom, ennek ellenere sem sikerul megerteni :)
2020. júl. 21. 19:14
 19/22 anonim ***** válasza:
40%
Próbálom, próbálom erőltetem, de exbarátnő mit keres még melletted? milyen beszélő viszony lehet még neked egy ilyen emberrel? én lehánynám. Szó nélkül.
2020. júl. 21. 19:15
 20/22 A kérdező kommentje:

19, a kerdesem igy vegzodott: "Nem tudok beszélni vele, nem tudom felvenni a telefonját, nem tudom elmondani újra és újra, hogy ez nagyon gáz!

Egyszerūen undorodom. Jogosan?"

Ebbol az kovetkezik, hogy beszelgetek vele?

2020. júl. 21. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!