Mit tegyek ha illegális dolgot említett az egyik barátom?
Tehát törvényellenes, de nem gyilkosság vagy ehhez mérhető súlyos bűncselekmény.
Nos, akkor szerintem semmit se tégy. Megmondtad neki, hogy nem szállsz be. Ha emiatt ő sem csinálja meg, akkor el is érted, hogy ne kövesse el a bűnt, anélkül, hogy feljelentetted volna. Így járt mindenki a legjobban.
Egyvalamit viszont tarts szem előtt.
Ha netán mégis elköveti a cselekményt, és a rendőrök téged beidéznek tanúnak, akkor őszintén válaszolj minden kérdésükre. Ha rákérdeznek, valld be, hogy tudtál róla. Ez (a 4. válaszoló által említett durva eseteket leszámítva) nem bűncselekmény és nem is szabálysértés. Tehát téged nem fognak emiatt felelősségre vonni. De ha tanúként hazudsz, abból komoly bajod lehet.
Szerintem vagy lopás vagy drog lehet a dologban. Mondjuk az, hogy beszéltetek róla még nem jelenti azt, hogy el is lett követve a dolog. Viszont én most jó darabig nem találkoznék, beszélnék vele. Ha mégis elkapják és behívnak tanúként nyugodtan mondható, hogy beszédtéma volt, de csak feltételesen, de nem gondoltad, hogy megcsinálta, meg azóta nem is találkoztál vele.
A barátodat meg inkább próbáld lebeszélni a hülyeségről vagy ha megcsinálta téged hagyjon ki belőle.
Drog, vagy valakit megverni szeretne, vagy mi?
Én megpróbálnàm lebeszélni, ha drog akkor szerintem többet nem beszélnék vele. Igaz lehet érvelni olyanokkal, hogy a fű nem drog, meg hasonlók, de elég keményen büntetik nálunk Mo-n, szóval nem érdemes belefolyni ilyen olyan társaságokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!