A budapestiek a legkevésbé nemzeti érzelműek Magyarországon?
Sot! Mi budapestiek ejfel utan nem ehetunk, csak szuz lanyok verebol ihatunk, mert ha emberi etelt ennenk reggelig, kijonne a valodi enuk. Gyikemberek vagyunk, akik ejjel nappal csak a villamos kabeleit ragcsaljuk.
Akkor is, ha videkrol koltoztel fel. Sot...aki Bpn tolt 2 napnal tobb idot, annak is elekzdenek kinoni a gyikember vegtagjai.
Szoval, csak ovatosan!
2
A liberálisokra kevésbé jellemzőek a nemzeti érzelmek. Persze nem általános érvényű ez, de jellemzően így van.
#2 vagyok. Szigorúan konstruktív módon kötök most bele abba, amit írtál, nem támadólag. Te is teljesen korrekt voltál, én is az maradok.
Tehát: történetileg azt gondolom, nincs igazad. Amikről most történetileg beszélünk, azok 19. századi politikai irányzatok.
Azt gondolom, hogy afelől nincs vita, hogy mindenféle értelmes irányzatnak a végső célja, hogy mindenki jól járjon.
Most ezt az egyes irányzatok többféleképpen közelíthetik meg. Megközelíthetik az individuum érdekeinek elsődleges szolgálatán keresztül vagy a közösség érdekeinek elsődleges szolgálatán keresztül is. De mondom: elsődleges szolgálatról van szó, nem kizárólagos szolgálatról. Tehát én liberálisként nem tagadom el a nemzet fontosságát, a közösség fontosságát, csak az én meggyőződésem szerint ahhoz, hogy a végén mindenki jól járjon, boldog egyének kellenek, mert ők építik, ők teszik naggyá a közösséget. Ezért aztán van egy határ, ami fölött én személy szerint nem áldoznék a közösség oltárán az egyén rovására. Ez a liberalizmus, nem az, amit a média harsog, hogy mi szörnyű "lipsik" orvul a nemzeti érzelmű honfitársainkra támadunk. Dehogy támadunk. xD
Még a globalizmus sem függ össze feltétlenül a nemzeti érzelem elsorvadásával, nemhogy a liberalizmus. :)
Kérdező!
Legfeljebb olyat lehetne állítani, hogy a budapestiek között vannak arányaiban a legkevesebben a nemzeti érzelműek.
De máris adódik a kérdés: kik között? Mondjuk a megyeszékhelyekkel összevetve? Vagy minden várossal összevetve? Vagy minden 50.000 főnél népesebb várossal összevetve? Vagy minden településsel összevetve?
Ez utóbbi esetben lehet, hogy akad egy húszfős falu, ahol 20-ból 20-an tojnak a nemzeti érzésekre, és máris nem a budapestiek között vannak arányaiban a legkevesebben a nemzeti érzelműek.
Ne feledd továbbá, hogy az I., II. és XII. kerületek hagyományosan eléggé jobboldaliak (Bp. egészével összevetve). Ez máris egyhetede, 14%-a az ott élőknek. Milyen lehet ez az arány egy volt nehézipari városban vagy bányászvárosban (Komló, Dunaújváros, Ózd stb.)?
Az már egy külön kérdés, hogy a jobboldali pártra való szavazás mennyire egyenértékű azzal, hogy valaki nemzeti beállítottságú? Szerintem a Fideszre rengeteg ateista és a nemzeti érzést kevésre becsülő ember szavaz. Egyszerűen azért, mert a gazdaságpolitikájukat eredményesnek látja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!