Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kinek mit jelent az hogy...

Kinek mit jelent az hogy barátság?

Figyelt kérdés

2020. jún. 2. 04:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Azt h attól h felnőttük saját család gyerek stb. Attól nem szarjuk le egymást, nem villogunk h " engem hamarabb elvettek meg gyerekem van" neked meg nem.
2020. jún. 2. 06:49
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Nekem azt jelenti a barátság, hogy jóban rosszban eggyütt vannak számíthatnak egymásra a bajban. Mindent megbeszélhetnek egymásközt. Eggyütt csinálnak jó dolgokat akar nyaralni elmennek pár napra a Balatonra. Számomra fontos az hogy nem csak az egyik fél keresi a másikat hanem mindketten.
2020. jún. 2. 06:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A barátság számomra azt jelenti,hogy ha találunk egy igaz jó barátot,akkor minden körülmények között támogassuk egymást. Ne okozzunk a másiknak soha bűntudatot, fogadjuk el hogy mindenkinek van saját élete, ezt tartsuk tiszteletben. Az együtt töltött idő fontos és a közös élmények, azonban a szabadságot is meg kell adnunk a másiknak. Egy igaz barátságot nem árnyékolhat be a féltékenység, a kisajátítás.
2020. jún. 2. 08:04
 4/12 batta80 ***** válasza:

Mi a barátság?

Jó kérdés, ugyanis nemrégiben döbbentem rá, hogy nekem egész mást jelent, mint azoknak, akiket "barátomnak" hittem.

Lehet, túl sokat képzelek bele, mondjuk hajlamos vagyok agyalni dolgokon.

Nos, hogy a kérdésre is válaszoljak, azt az embert tekintem barátnak, akit bármikor kereshetek, ha valami miatt magam alatt vagyok. (nyilván nem az éjszaka közepén, de mondjuk egy "beszélhetünk, rosszul vagyok" messenger üzenetre azért 24 órán belül reagál...)

Nem felejti el a szülinapomat, névnapomat, nem kell ajándék, de egy üzenet azért jólesik.

Érdeklődik irántam rendszeresen, azért legalább havonta 1-szer. A csatorna tökmindegy, de egy kiadósat szuper lenne beszélgetni.

Ha nagy dolog történik az életében, ha nem is elsőként, de ne utolsóként tudjam meg. (mint ahogy a "barátnőm" szülését is kolléganőtől kellett megtudnom másnap... :( )

Ha félévente egyszer megbeszélünk egy találkozót, hetekkel előtte, ne mondja le. :( Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ha én képes vagyok úgy szervezni az életem, hogy az az időpont szent és sérthetetlen, nem fogom lemondani ilyen-olyan indokokkal. (elfelejtettem, hogy aznapra mást is terveztem, mondta a másik)

De a legfontosabb, érezzem, hogy fontos vagyok, hogy érdekli a dolgaim.

Természetesen ezt fordítva is nyújtom (nyújtanám, ha lenne kinek), sőt, többet is, lehet ez a baj...

2020. jún. 2. 11:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Kicsit átérzem #4 helyzetét, nekem is mást jelentett, mint pár emberkének :c

De a válasz: egy barát olyan, akire lehet számítani, mindig meghallgat és segít, tanácsokat ad és megértő. Továbbá fontos, hogy legyen őszinte és ne hazudjon, ha valami fontos dolog történik az életében gondoljon rám és ő mondja el, ne mástól kelljen megtudnom. Nekem egy barátságban az is nagyon fontos, hogy ténylegesen lehessen vele beszélni, figyeljen rám, ne a telefonját nyomkodja.. Tudjon témát fenntartani, legyen érdeklődő és ne csak akkor írjon, amikor neki kell valami, legyen jó hallgatóság.

2020. jún. 2. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem mindig többet,mint a barátaimnak...

Sajnos mindig abba a hibába esem hogy túlságosan függök egy egy baráttól, akik tudom hogy szeretnek de fele annyira se ragaszkodnak hozzám mint én hozzájuk

2020. jún. 2. 21:05
 7/12 A kérdező kommentje:

6# Ezt az érzést, én is ismerem! 😁 Én is így vagyok vele/velük, de már rájötzem, hogy csak azok érdemlik meg a nagyobb törődés, akik tényleg "méltók" rá.

Az öszinte barátság!

Akinél érzed, látod, hogy tényleg megérdemli, és majd magadon is észreveszed, hogy kinél, hogy reagálsz a barátság érzetére, mértékére.

Nekem a legjobb barátomnál volt így, hogy barátok voltunk, hasonlóak is, de valamiért sokszor éreztem, hogy kvázi, másfelé húz a szíve, velem annyira nem akar barátságban lenni, de a tettei teljesen mást mutattak... Szóval a belső érzések (is) nagyon fontosak tudnak lenni! De végülis minden közre játszik, fontos, ne félj kimutatni a barátságodat, az érzelmedet mások felé, hidd el, majd megtérül a belefektetett energia! 😁

2020. jún. 2. 21:19
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

A barátság egy atavisztikus érzelem. Az őskorból maradt ránk, amikor a férfiak több tonnás mamutra vadásztak, ellenséges hordákkal kardfogú tigrisekkel hadakoztak. Nekik nagyon nem volt mindegy, hogy mellettük lesben álló torzonborz alak megvédi a seggüket, ha bajba kerülnek, vagy csak a saját irháját menti. Tehát az egymásra utaltság hívta életre.

A mi korosztályunk (+60) még ismeri ezt az akár némely párkapcsolatot is felülíró, egymásért tűzbe menő érzelmet, de a mai fiatalság körében legfeljebb a tűzoltók, vagy kommandósok között fejlődik ki.

Nekem van még három gyermekkori barátom. Messze sodort minket egymástól az élet, mindegyikünknek családja van, de ha valamelyikünk komolyabb bajba kerül, csapot-papot hátrahagyva sietünk a segítségére.

2020. jún. 3. 18:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha van rajtam kívül más is itt, aki úgy érzi, hogy nincsenek igaz barátai, és szeretne beszélgetni (15-25 éves kor között), az nyugodtan írhat nekem privátot, mert valószínűleg hasonló cipőben járunk
2020. jún. 3. 23:57
 10/12 batta80 ***** válasza:
Miquel, mit gondolsz, miért alakult ez így? A ma generációjának, vagy akár az enyémnek (30-40) igazán ritka kincs az életre szóló barátság?
2020. jún. 4. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!